• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek (melanzane ripiene)
Napište svůj komentář k receptu

Plněný lilek (melanzane ripiene)

autor: Jonasek
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný lilek (melanzane ripiene)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks lilek
    • 3
      lžíce olivový olej + nějaký na potření
    • 1
      ks cibule nakrájená nadrobno
    • 1
      ks celerová nať nebo patizon - nakrájená nadrobno
    • 3
      ks paprika červená nebo zelená - nadrobno bez semínek
    • 4
      ks rajčata zralá - na kostičky
    • 2
      ks vejce lehce rozšlehaná
    • 3
      lžíce parmazán
    • 1
      špetka sůl čerstvě mletá
    • 1
      špetka pepř mletý čerstvě mletá

Postup přípravy receptu

1
Rozpůlím lilek po délce a vykuchám bez poškození šlupky. Vydlabaný vnitřek pokrájím na kousíčky. Zahřeji olivový olej na pánvi a na ponechám dál na nížší teplotě. Přidám cibuli a občas promíchám asi 5 min., dokud nezměkne. Pak přisypu nadrobno nakrájenou dužninu, celer, papriky, rajčata, okořením pepřem a solí a vařím cca 15 minut. Předehřeji troubu na 180 °C (asi stupeň 4 na plynových). Promáznu zapékací misku nebo pekáč olejem. Sundám pánev z tepla a promíchám s vejci. Vzniklou směsí a naplním vydlabané lilky, zasypu parmazánem a peču v troubě dokud posyp nezhnědne a směs nezačne bublat. Odstraním z trouby a nechám vychladnout. Mlska se podává za studena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Abend | 5. 5. 2011 08:11

    Včera jsem zkoušela dělat plněný lilek, dle tohoto receptu - vřele doporučuji - výborná, zdravá mňamka akorát místo parmazánu jsem použila nivu, ale recept výborný. :-)

  • milan v | 5. 6. 2007 12:23

    Lilek je hyperurikemický, t.j.zvyšuje hladinu kyseliny močovej , ktorá je ladvinových ochrení zvýšená.Može teda spôsobiť vyzražanie kryštálikov kys močovej v klboch, resp ladvinách a vyvolať tak koliku resp. dnavý záchvat.

  • Marie Horáková | 4. 3. 2007 19:09

    Martino, to znamená- nakrájený lilek posolit a nechat třeba hodinu - on pustí šťávu a zbaví ho to hořkosti. Nejlepší je dát posolené plátky na cedník, aby voda mohla hned odkapávat. Před připravou se osuší, stačí papírovou utěrkou.

  • Martina | 4. 3. 2007 18:26

    Co znamena, "nechat vypotit lilek", a jak se to dela?

  • Dobruska | 17. 2. 2007 21:43

    Ja mam ten recept z Izraele. Pro zidovskou kuchyn je lilek neodmyslitelnou soucasti...muze mi nekdo prosim, vysvetlit proc je Lilek "skodlivy" na ledviny?

  • Anonym | 15. 2. 2007 11:10

    Lilky se musi nechat vypotit! I kdyz nejsou horke, stava neni dobra na ledviny! Prosim davejte si na to pozor.

  • Hedvika | 15. 2. 2007 00:52

    Lilky nechávám vždy vypotit,protože,když jsou trochu zralejší,tak jsou opravdu hořké.Stalo se mi to několikrát,tak už neriskuji.

  • Jana Z | 14. 2. 2007 19:01

    Dělávám rovněž plněné a zapékané lilky, vypotit nenechávám a hořké nejsou.

  • Kuchařka on-line | 14. 2. 2007 15:33

    Foto bude zítra.

  • Adam Jonas | 14. 2. 2007 15:03

    Jde pravděpodobně o ŘAPÍKATÝ CELER (ještě ověřím). Lilky nepotím a hořké nejsou. Nakrájenou dužninu ještě obřas dávám do slané vody pak vodu sleju a použiju. Přidal jsem i obrázek výsledku, ale ještě jej asi admini nezpracovali.

  • Ivana Přikrylová | 14. 2. 2007 12:27

    Mám 2 dotazy: ta celerová nať je z bulvového nebo řapíkatého celeru? Lilky se nemusí dát předem vypotit? (kvůli hořkosti)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celerová nať Cibule Lilek Olivový olej Paprika Parmazán Pepř mletý Rajčata Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Vánoční štola

Vánoční štola

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

59
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
42
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná bramborová vánočka
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
34
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Plněný chleba
Plněný chleba
Plněný chleba II.
Plněný chleba II.
Plněný květák mletým masem
Plněný květák mletým masem
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk
Plněný perník od babičky
Plněný perník od babičky
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek (melanzane ripiene)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact