Připravíme si směs mletého masa, které upravíme jako na sekanou, jak máme rádi. Lžičkou či prstama směs strkáme mezi růžičky květáku. Snažíme se, co nejvíce a po celém květáku. Pozor, aby se nerozdělil
3
Potom celý květák obalíme v trojobalu a dáme do trouby, či na pánev smažit jako řízek. Nebo ve fritéze do zlatova.
4
Příloha buď s bramborem a tatarkou, s kaší. Nebo vystydnout a nakrájet jako studený talíř a ozdobit zeleninou. Když je rozříznut, vypadá pěkně, neboť tvoří mozaiku a je to výborné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|25. 1. 2007 21:48
Prosím, ten olej v troubě už má být rozpálený ( před vložením květáku) ?
Evelina K.
|25. 1. 2007 19:42
vas recept vypada bajecne, nechala jsem se zlakat a koupila kvetak. kdyz jsem si potom kvetak prohledla doma, tak jsem zjistila, ze je tak pevny, ze do nej to mlete maso urcite nedostanu:o) nakonec tedy kvetak skoncil nakrajeny na kousky a s masem zapeceny v pekacku. bylo to take moc dobre!
englicka marketa
|22. 1. 2007 17:35
dneska měli shodou oklolností pěkný a celkem levný:o))květák v lidlu,tak jsem ho vzala a zítra udělám k obědu:o))moc se těšim květáček může celá rodina..
Miloslava Radová
|20. 1. 2007 10:03
aluško,nejlepší je z květáku,kjak bývyly jen dříve,ne ten pevný.tam těžko se dává do těch růžeček,spíš to musíte rozříznout do vnitř,a nedá se všude to mleté.přidala jsem i foto postup,měli by to tam dodat.je to moc dobré a zavoní celý byt.díky za odezvu MR.napište pak
Aluška
|19. 1. 2007 11:31
super nápad,vyzkouším ale až bude lepší květák.Teď je za 1 drahý a za 2.nemá žádnou chuť...