Kulatému hermelínu seřízneme vodorovně vršek a vnitřek opatrně vydlabeme. Lépe to jde, když má hermelín tekutější jádtro. Vydlabaný sýr utřeme s kouskem másla a přidáme sekané ořechy. (Másla tak lžičku, ořechů asi polévkovou lžíci, ořechy raději sekané na větší kousky, ne mleté).
2
Utřenou směsí naplníme hermelín, uhladíme, přiklopíme víčkem, urovnáme opět do kulatého tvaru a zabalené v alobalu a lehce zatížené necháme v lednici do druhého dne. Pak lze krájet jako malý dortík.
3
<BR><BR>Variace: do náplně lze přidat bylinky nebo papriku, ale opatrně, aby to nepřerazilo chuť ořechů.
4
<BR><BR>Poznámka: nevyplatí se to dělat s jedním hermelínem !!!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča
|7. 4. 2007 04:16
Já si taky vydlabu hermelínek a vnitřek smíchám se změklým máslem a přidám buď papriku, bylinky nebo třeba vegetu (kvůli barvě) a hotovou náplň natírám zpět do hermelínu. Prokládám celým kolečkem suchého salámu (měkký je na to nevýrazný) a přiklopím vrškem, jemně zatížím a na noc dám do lednice. Pak krájím taky jako dortík. Je to pěkná mozaika a hodí se to parádně na studené mísy. Obdivuje to celá rodina a myslí si, jak je to těžké :-))
Lucy Mezuliánová
|19. 12. 2006 08:49
nejlepší je ten vnitřek hermelínu smíchaný s taveným sýrem, utřeným česnekem (tak aspon 2-3 stroužky) a nasekaný vlašáky.... nakrájený na osminky, na každém dílku půlkolečko salámu a připíchnutý těma ozdobnejma párátkama.
Marťa
|21. 11. 2006 13:09
Mám vyzkoušenou náplň: vydlabaný hermelín, máslo, česnek, špetka černého pepře a trocha petrželové natě, sekané ořechy - pokaždé to zmizí rychlostí blesku!