Hermelín podélně rozkrojíme. Vnitřek vydlabeme a spojíme máslem, posekaným brutnákem, špetkou soli a ořechy. Utřeme a naplníme Hermelín. Obě části spojíme a dáme vychladit.
2
Podáváme na chlebíčcích s máslem, příčně nakrájené a posypané sladkou paprikou
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Olga Lešáková
|14. 7. 2006 11:59
Plněný hermelín je výborný s česnekem místo brutnáku, v tom případě bych vynechala i papriku, jinak skvělé.
Ivana Přikrylová
|14. 7. 2006 11:57
Taky nevím jestli je brutnák koření, nebo zelenina a vůbec netuším, kde se dá koupit. Dá se nahradit nečím dostupným?
Gábina Houšková
|14. 7. 2006 11:53
Ještě jsem našla toto: Je to jednoletá léčivá rostlina s rozvětvenou lodyhou, vrásčitými drsnými listy a modrými květy. Používají se jen čerstvé, mladé listy v období před silnějším růstem lodyhy. Mají chuť i vůni po čerstvých okurkách. Brutnákem se koření okurkový, rajčatový i bramborový salát. Lze ho přidat i do ragú ze zeleniny a masa, do studených omáček (majonéz), tvarohových pomazánek, k rybám a grilovanému masu. Z brutnáku s cibulí se připravuje salát ochucený citrónem, solí a pepřem. Mladé lístky je možno dusit na cibulce a másle jako špenát. Kvítky se přidávají do bylinkového octa.
Gábina Houšková
|14. 7. 2006 11:48
něco je na internetu http://www.pritelkyne.cz/clanky/nepostradatelne-bylinky-brutnak-a-levandule/tisknout/540
Aninka
|14. 7. 2006 11:14
To taky nevím , ale vypadá že to bude dobrý jídlo. A s těmi ořechy,mnam.
Jana Kutačová
|14. 7. 2006 08:31
Tak...už jsem to slyšela víckrát a zase nevím,co je ten brutnák.Prosím,přibližte mi to:o)