Plněný hermelín je výborný s česnekem místo brutnáku, v tom případě bych vynechala i papriku, jinak skvělé.
Taky nevím jestli je brutnák koření, nebo zelenina a vůbec netuším, kde se dá koupit. Dá se nahradit nečím dostupným?
Ještě jsem našla toto: Je to jednoletá léčivá rostlina s rozvětvenou lodyhou, vrásčitými drsnými listy a modrými květy. Používají se jen čerstvé, mladé listy v období před silnějším růstem lodyhy. Mají chuť i vůni po čerstvých okurkách. Brutnákem se koření okurkový, rajčatový i bramborový salát. Lze ho přidat i do ragú ze zeleniny a masa, do studených omáček (majonéz), tvarohových pomazánek, k rybám a grilovanému masu. Z brutnáku s cibulí se připravuje salát ochucený citrónem, solí a pepřem. Mladé lístky je možno dusit na cibulce a másle jako špenát. Kvítky se přidávají do bylinkového octa.
něco je na internetu http://www.pritelkyne.cz/clanky/nepostradatelne-bylinky-brutnak-a-levandule/tisknout/540
To taky nevím , ale vypadá že to bude dobrý jídlo. A s těmi ořechy,mnam.
Tak...už jsem to slyšela víckrát a zase nevím,co je ten brutnák.Prosím,přibližte mi to:o)