Nivu nastrouháme na jemné nudličky, rozmícháme s jogurtem, drobně posekanou petrželkou a opepříme. Kolečka hermelínu vodorovně rozřízneme na dvě poloviny a po naplnění připravenou směsí je zase přiklopíme k sobě. Podáváme s několika bobulkami hroznového vína na talířku.
2
Dejte pozor při výběru hermelínu - nesmí být tvrdý a suchý, ale vláčný a vyzrálý s čistě bílou plísní beze skvrn.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mary
|28. 11. 2016 14:50
My to s těmi ořechy a česnekem děláme už léta a vždycky je to paráda.
pavlicek
|2. 1. 2016 11:29
To jsem si taky myslel, ale na silvestra jsem jedl - a taková pochoutka...!
Pištora
|28. 11. 2015 09:45
No tak já vidím na snímku červenou papriku a né hroznové víno a vsadil bych sto cíněných
kuliček proti jedné hliněné, že v tom hermelínu jsou nasekané vlašské ořechy. :-)
Já dělám plněný hermelín tak, že ho rozpůlím, vydlabu střed do misky, přidám nahrubo posekané vlašské ořechy, kousek másla, rozmačkaný česnek a touto směsí naplním hermelín.
Nechám odležet do 2. dne. Krájím na kousky a dělám z toho jednohubky s kuličkou hroznu nahoře. Nemá chybu - vyzkoušejte. <3
Renata
|26. 11. 2012 11:03
Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini
http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/