• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné zelné listy
Napište svůj komentář k receptu

Plněné zelné listy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné zelné listy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      hrnek kroupy
    • 1
      ks bílé zelí menší hlávka
    • 1
      balení kysané zelí 500g
    • 750
      g uzené maso
    • 3
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

1
Kroupy propláchneme a přes noc namočíme ve studené vodě. Druhý den uvaříme (já je dělám v troubě se lžící sádla - asi 45 minut).
2
Z hlávky zelí opatrně vykrojíme co nejvíce košťálu. Do hrnce dáme hlávku zelí, obsypeme kysaným zelím a zalijeme vodou. Vaříme asi 1,5 hodiny, hlávku v průběhu vaření otočíme. Zelí musí být dobře uvařené, protože po vychladnutí musíme listy opatrně vyloupat.
3
Uzené maso uvaříme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme.
4
Smícháme kroupy, uzené maso, cibuli, osolíme a opepříme. Oloupané zelné listy použijeme jako košíčky, které naplníme směsí. Klademe do lehce vymazaného pekáčku. Poklademe zbylým kysaným zelím a asi do poloviny výšky zalijeme vodou, která zbyla z uvařeného zelí. Zapečeme asi 30-40 minut v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Pečené nadívané kapustové (zelné) listy

Pečené nadívané kapustové (zelné)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga . | 27. 12. 2008 00:40

    Ty kroupy jsou zajímavé, zelí se zelím také...Při vaření hlávky zelí zkuste postupně odlupovat uvařené listy (ztmavnou) - za 1/2 hodiny nemáte co dělat :-)

  • Tereza J. | 25. 12. 2008 08:03

    Robím plnenú kapustu, u nás je to bežné jedlo, ale s krúpami a údeným nie :))) Toto bezpečne vyskúšam, šplhnem si u manžela, bravčové som zlikvidovala úplne, len to údené párkrát do roka použijem, na Veľkú noc údenú šunku, na Vianoce údené do kapustnice a raz za dlhý čas údené do kyslej kapusty. Bude vám za recept vďačný :)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Uzené Zelenina Obiloviny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Kroupy Kysané zelí Olej Pepř mletý Sádlo Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Česneková plec

Česneková plec

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

64
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
58
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
38
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
26
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury! Povolává právníky

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury! Povolává právníky

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Plněné zelné listy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact