• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněné zelí
Napište svůj komentář k receptu

Plněné zelí

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg mleté maso
    • 200
      g rýže
    • 500
      g kysané zelí
    • 12
      ks zelné listy z hlávkového zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce sádlo nebo olej (sádlo je lepší)

Postup přípravy receptu

1
Rýži podusíme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme.
2
Zelné listy krátce (asi 3 min.) povaříme ve vodě, vyjmeme je, necháme dobře okapat a vychladnout. Rozložíme je na desku a rozdělíme na ně maso. Každý list zabalíme do balíčku.
3
V hrnci rozpustíme sádlo, rozložíme kysané zelí, osolíme a okořeníme, přidáme bobkový list a poskládáme plněné zelné listy. Podlejeme trochou vody a přikryté pomalu dusíme asi 45 minut.
4
Pokud je třeba, podléváme horkou vodou, při dokončení jí nemá být moc.
5
Podáváme s knedlíky nebo brambory, ale chutná i s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelí s ananasem jako příloha

Zelí s ananasem jako příloha

Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Pečené červené zelí s řepou a pórkem

Pečené červené zelí s řepou a pórkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katarina Reeves | 24. 3. 2015 03:14

    Tak takovou mñamku jsem nečekala. Opravdu dobre, kysele zeli dava jidlu vyváženou chut. Podle komentare pani Klary jsem data trochu smetany na talir, což jidlu velice komplimentuje.

  • Klára K. | 7. 4. 2011 19:37

    Ja do tohoto jedla dávam jednu tretinu údeného mäsa , z celkovej hmoty ml. mäsa, cibuľu, málo červenej mletej papriky a cesnak. Pre nás, trochu údeného a cesnak sú veľmi žiadané do tohoto jedľa. Na tanieri si každý dá podľa chuti sladkú, alebo kyslú smotanu.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 4. 2011 17:42

    ...do směsi dávám ještě osmaženou cibuli dozlatova a je to výborné :-P :-)) !!!

  • Jaroslava Oumarová | 31. 1. 2006 13:47

    Já tyto závitky zaliju šlehačkou rozmíchanou s kečupem, na pekáč už nedávám tuk a peču. Je to vynikající, a i verze paní Terezy bude moc dobrá :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Kysané zelí Mleté maso Pepř mletý Rýže Sádlo Sůl Vejce Zelné listy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Banánové muffinky

Banánové muffinky

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Drobenkový štrúdl
Drobenkový štrúdl
16
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Těžko u Adamczykových! Vyšťavený Marek zmínil příčinu krachu vztahu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Vyorálek vyběhl Štěstíčku naproti: Z placu ho odvezla záchranka!

Vyorálek vyběhl Štěstíčku naproti: Z placu ho odvezla záchranka!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Další doporučené recepty:

Plněné těstovinové mušle
Plněné těstovinové mušle
Plněné vepřové plátky
Plněné vepřové plátky
Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím
Plněné zapečené brambory s uzeným a…
Plněné žampiony - rychlá mňamka
Plněné žampiony - rychlá mňamka
Plněné žampiony II.
Plněné žampiony II.
Plněné žampiony mletou směsí
Plněné žampiony mletou směsí
  • Recepty.cz
  • Plněné zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact