• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněné zelí
Napište svůj komentář k receptu

Plněné zelí

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg mleté maso
    • 200
      g rýže
    • 500
      g kysané zelí
    • 12
      ks zelné listy z hlávkového zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce sádlo nebo olej (sádlo je lepší)

Postup přípravy receptu

1
Rýži podusíme do poloměkka a necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme.
2
Zelné listy krátce (asi 3 min.) povaříme ve vodě, vyjmeme je, necháme dobře okapat a vychladnout. Rozložíme je na desku a rozdělíme na ně maso. Každý list zabalíme do balíčku.
3
V hrnci rozpustíme sádlo, rozložíme kysané zelí, osolíme a okořeníme, přidáme bobkový list a poskládáme plněné zelné listy. Podlejeme trochou vody a přikryté pomalu dusíme asi 45 minut.
4
Pokud je třeba, podléváme horkou vodou, při dokončení jí nemá být moc.
5
Podáváme s knedlíky nebo brambory, ale chutná i s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelí s ananasem jako příloha

Zelí s ananasem jako příloha

Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Pečené červené zelí s řepou a pórkem

Pečené červené zelí s řepou a pórkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katarina Reeves | 24. 3. 2015 03:14

    Tak takovou mñamku jsem nečekala. Opravdu dobre, kysele zeli dava jidlu vyváženou chut. Podle komentare pani Klary jsem data trochu smetany na talir, což jidlu velice komplimentuje.

  • Klára K. | 7. 4. 2011 19:37

    Ja do tohoto jedla dávam jednu tretinu údeného mäsa , z celkovej hmoty ml. mäsa, cibuľu, málo červenej mletej papriky a cesnak. Pre nás, trochu údeného a cesnak sú veľmi žiadané do tohoto jedľa. Na tanieri si každý dá podľa chuti sladkú, alebo kyslú smotanu.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 4. 2011 17:42

    ...do směsi dávám ještě osmaženou cibuli dozlatova a je to výborné :-P :-)) !!!

  • Jaroslava Oumarová | 31. 1. 2006 13:47

    Já tyto závitky zaliju šlehačkou rozmíchanou s kečupem, na pekáč už nedávám tuk a peču. Je to vynikající, a i verze paní Terezy bude moc dobrá :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Kysané zelí Mleté maso Pepř mletý Rýže Sádlo Sůl Vejce Zelné listy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

201
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
46
Jednoduše brokolice
Jednoduše brokolice
45
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
24
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Další doporučené recepty:

Plněné těstovinové mušle
Plněné těstovinové mušle
Plněné vepřové plátky
Plněné vepřové plátky
Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím
Plněné zapečené brambory s uzeným a…
Plněné žampiony - rychlá mňamka
Plněné žampiony - rychlá mňamka
Plněné žampiony II.
Plněné žampiony II.
Plněné žampiony mletou směsí
Plněné žampiony mletou směsí
  • Recepty.cz
  • Plněné zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact