• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněné žampiony špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Plněné žampiony špenátem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné žampiony špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      ks čerstvé žampiony -větší
    • 30
      g listový špenát nasekané,cca
    • 1
      ks cibule jemně nasekaná
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • 60
      g strouhaný parmazán
    • 0,50
      lžička olej
    • 4
      lžíce strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka a oregano dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, které nasekáme na jemné kousky. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, žampiony a česnek. Pak přidáme špenát a na mírném ohni povaříme až se voda vypaří. Do směsi zamícháme parmazán a strouhanku, dochutíme solí, pepřem, bazalkou a oreganem, dobře promícháme a necháme chvilku prohřát. Směsí naplníme hlavičky žampionů, které rozložíme do vymaštěného pekáčku olejem. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut (220°C) - dle velikosti žampionů. Podáváme s bramborovou přílohou nebo jako předkrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Omeleta se žampiony a špenátem

Omeleta se žampiony a špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 12. 3. 2016 13:41

    Chutnaly nam a byly s bramborovo kasi :)

  • kačí | 22. 4. 2015 13:49

    <:-) jsou vynikající

  • Iva Dolečková | 12. 8. 2014 16:15

    Žampionky zbožňuju a se špenátem jsem je zkoušela prvně. Byly výborné!

  • Martínková | 20. 4. 2013 10:18

    Jednička s hvězdičkou za recept a brzo si je uděláme zas. :-)

  • prťavec
    prťavec | 29. 6. 2012 13:51

    zampiony byly moc dobre, nemela jsem parmazan a tak jsem misto nej dala nastrouhany hermelin s nivou.. dobrota :)

  • Petra | 14. 8. 2011 17:50

    Nejsem zrovna hračička, ale plněné žampionky byly fantastické a stály za tu práci, děkuji.

  • šmudla | 15. 5. 2011 15:09

    vynikajicí :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Zdravě i chutně Z hub Zelenina Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Čerstvé žampiony Česnek Cibule Listový špenát Máslo Olej Pepř mletý Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
46
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
37
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v parmazánu se…
37
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Rychlá babiččina bábovka…
34
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Ostrá slova Haliny Pawlowské: Žena s velkými ňadry není elegantní nikdy!

Ostrá slova Haliny Pawlowské: Žena s velkými ňadry není elegantní nikdy!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Plněné žampiony mletou směsí
Plněné žampiony mletou směsí
Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové
Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové
Plněné žampióny speciál
Plněné žampióny speciál
Plněné žitné chlebánky (žemle)
Plněné žitné chlebánky (žemle)
Plněný bochník
Plněný bochník
Plněný bramborák
Plněný bramborák
  • Recepty.cz
  • Plněné žampiony špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact