• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné žampiony špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Plněné žampiony špenátem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné žampiony špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      ks čerstvé žampiony -větší
    • 30
      g listový špenát nasekané,cca
    • 1
      ks cibule jemně nasekaná
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • 60
      g strouhaný parmazán
    • 0,50
      lžička olej
    • 4
      lžíce strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka a oregano dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Z očištěných žampionů odstraníme nožičky, které nasekáme na jemné kousky. Rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli, žampiony a česnek. Pak přidáme špenát a na mírném ohni povaříme až se voda vypaří. Do směsi zamícháme parmazán a strouhanku, dochutíme solí, pepřem, bazalkou a oreganem, dobře promícháme a necháme chvilku prohřát. Směsí naplníme hlavičky žampionů, které rozložíme do vymaštěného pekáčku olejem. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut (220°C) - dle velikosti žampionů. Podáváme s bramborovou přílohou nebo jako předkrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Omeleta se žampiony a špenátem

Omeleta se žampiony a špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 12. 3. 2016 13:41

    Chutnaly nam a byly s bramborovo kasi :)

  • kačí | 22. 4. 2015 13:49

    <:-) jsou vynikající

  • Iva Dolečková | 12. 8. 2014 16:15

    Žampionky zbožňuju a se špenátem jsem je zkoušela prvně. Byly výborné!

  • Martínková | 20. 4. 2013 10:18

    Jednička s hvězdičkou za recept a brzo si je uděláme zas. :-)

  • prťavec
    prťavec | 29. 6. 2012 13:51

    zampiony byly moc dobre, nemela jsem parmazan a tak jsem misto nej dala nastrouhany hermelin s nivou.. dobrota :)

  • Petra | 14. 8. 2011 17:50

    Nejsem zrovna hračička, ale plněné žampionky byly fantastické a stály za tu práci, děkuji.

  • šmudla | 15. 5. 2011 15:09

    vynikajicí :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Zdravě i chutně Z hub Zelenina Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Čerstvé žampiony Česnek Cibule Listový špenát Máslo Olej Pepř mletý Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Dort z OREO sušenek

Dort z OREO sušenek

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

95
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
28
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Lukáš Tran ve filmu Kouzlo derby: 26 dní trénoval na Spartě!

Lukáš Tran ve filmu Kouzlo derby: 26 dní trénoval na Spartě!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Plněné žampiony mletou směsí
Plněné žampiony mletou směsí
Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové
Plněné žampiony od Stelly Zázvorkové
Plněné žampióny speciál
Plněné žampióny speciál
Plněné žitné chlebánky (žemle)
Plněné žitné chlebánky (žemle)
Plněný bochník
Plněný bochník
Plněný bramborák
Plněný bramborák
  • Recepty.cz
  • Plněné žampiony špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact