Žampióny omyjeme a oloupeme. Vykrojíme nožičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené nožičky, šunku, směs osolíme, opepříme a podusíme. Smícháme ji s máslem a naplníme jí žampióny. Obalíme v trojobalu (vejce přitom smícháme s troškou mléka) a osmažíme.
Ano výborné jídlo. Zrovna je budu zítra dělat. Jen dávám do šunky ještě vejce, umíchám, naplním a pak obaluji.
Simča Sládková
|8. 4. 2009 01:33
Nedávno jsem kupovala žampiony a tak jsem zkusila kolik ks žampionů váží 1/5 kg (tedy 200g). Vyšlo mi to 5 ks větších žampionů... Má-li to být pro 4 osoby, řekla bych, že je to málo... Je škoda, že se tu Hana Ř. celé dva roky nestavila, aby nám řekla, jak je recept správně. Půl kila bych odhadla tak na 12 ks, tedy tak 3 ks na porci.
Jarka Mastilová
|27. 5. 2007 15:05
Už jsem vyzkoušela,mně takto upravené žampiony velmi chutnaly,ale mého manžela toto jídlo moc nenadchlo.
Jana z VM
|12. 3. 2007 16:35
Určitě patří půl kila, je to překlep, ale to už si každý upraví množství podle potřeby, ne? Taky se mi recept líbí....
Katka
|12. 3. 2007 15:54
Recept vypadá opravdu dobře, chystám se ho vyzkoušet, jen mě trochu zaskočila váha žampionů. Má být skutečně pouze 20 dkg nebo jde o překlep a má být 0,5 kg???Díky Katka