Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně do polévky či pod maso).
2
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata, přidáme mleté maso, které během smažení rozdělíme na kousky. Po osmažení masa přidáme drobně pokrájenou očištěnou kapii a nožky ze žampionů, nasekaný česnek dle chuti, papriku a protlak. Vše společně ještě chvíli smažíme, do povadnutí žampionových nožiček, dle chuti osolíme, opepříme a přidat můžeme i trošku chilli pasty nebo papričky. Směs podléváme jen minimálně, je lepší, když bude "sušší".
Žampiony naplníme mletou směsí a naskládáme do pekáčku nebo zapékací mísy. Pokud nám zbude směs, přidáme k ní maličko vody nebo vývaru a krátce podusíme.
4
Žampiony pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 20 minut (dle jejich velikosti).
5
Podáváme s těstovinami nebo bramborovou přílohou, na talíři můžeme doplnit zbylou mletou směsí a posypat parmezánem. Vše dle vlastní chuti.