kg
mleté maso - vepřové
okořeněné - šalvěj, saturejka, muškátový oříšek, zázvor a majoránka
1
ks
vejce
0,25
šálek
šlehačka
1
lžíce
petrželka
0,50
šálek
strouhanka
0,25
šálek
voda
2
lžíce
parmazán
0,50
lžička
paprika - sladká
maďarská
Postup přípravy receptu
1
Předehřejeme si troubu na 205 C (400 F). Opláchneme žampiony, odkrojíme nohy a na drobno nasekáme. Na másle zpěníme šalotku a česnek. Když jsou šalotky do skleněna (po 3 minutách), nikoliv zlatové, přidáme nasekané nohy z žampionů, šťávu z jednoho citronu a polovinu soli. Smažíme pět minut za stálého máchání. Přidáme mleté vepřové (sausage) a na mírném ohni asi deset minut táhneme za občasného míchání, až se šťáva vysmahne do tuku. Přidáme vejce, smetanu, pažitku a strouhanku, dobře promícháme a odstavíme z ohně. Na menší pánvičce ve vodě, šťávě z druhého citronu a zbytku soli povaříme pod pokličkou kloboučky žampionů dutinou nahoru asi pět minut a slijeme.
2
Houby naskládáme na máslem potřený plech, opět hlavou dolů, do dutiny lžičkou navršíme náplň tak, aby hmota byla rozdělena rovnoměrně. Houby (ne plech) posypeme parmazánem smíchaným s paprikou a zapečeme 5 minut na horní polici v rozpálené troubě.
3
Podáváme jako jednohubky, teplý předkrm, nebo jako přílohu ke stejku