Dneska jsem žampiony udělala a nejsou špatné. Nivu (ta je na mne moc aromatická) jsem nahradila Eidamem. Chybí mi tam ale nějaké "pojidlo". Možná vajíčko?
tuhle lahůdku jsem měla poprvé v bulharsku ze žampionů, které měly průměr kloboučku asi 10 cm, takže to byla obří, masitá, šťavnatá lahůdka...nikdy jsem ještě takovou chuť žampionů necítila... tak jsem hned hledala recept, uvařila podle tohoto a musím říct, že to byla ještě větší lahůdka!! moc děkuju za recept a moc děkuju za info o době a stupních pečení ;)... nejvíc mě dokáže dožrat, když čtu báječnej recept a nakonci je: "vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme do měkka" :-D co já vím jako mladá, nezkušená kuchařka, na kolik a za jak dlouho je co měkké ? :-D no...to už jsem se moc rozvášnila.. zkrátka DĚKUJI!! :-D
K tomuto receptu jsem 4.2. vkládala foto, zatím tu pořád není, ale u jiných receptů ze 7.2. tu už jsou. Jestli se vám foto ztratilo, ráda pošlu znovu
Ivana Přikrylová
|6. 2. 2008 15:57
Simčo zkuzte tedy můj recept bez vajíček, ten "šíleně" sytý není :o)
Simča Sládková
|5. 2. 2008 21:10
Jo, je to kalorická bomba, ale lahůdka.... posekané nožky podusím na cibulce, přihodim trochu najemno posekané šunky, pár vajíček... kloboučky naplním "nakopec", dám zapéci a po cca 10 minutách přeliju smetanou (ne šlehačkou, ale tou 12%), do které jsem nastrouhala tvrdý sýr či Nivu. Zapeču dozlatova. S vařeným bramborem úžasný oběd (na 1 osobu stačí 2 - 4 hlavičky, protže je to šííííleně syté). A nebo je to výborný k vínu. Výhodou je, že si to nachystáte klidně předem a až přijde návštěva, zapnete troubu a můžete dál sedět a popíjet. Dobrou chuŤ!!!!
Martina A.
|5. 2. 2008 16:21
Tento recept dělám také,ale přidám míchané vejce a potom ještě zaleju smetanou,je to sytější,ale výborné!