Zpracujeme si vláčné těsto, které necháme odpočinout.
2
Připravíme si náplň: na oleji osmahneme maso, posolíme, popepříme, přidáme česnek a čerstvou petrželku nebo pažitku. Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverečky, které plníme vychladlou masovou směsí, překlopíme a prsty stlačíme, aby nám směs nevytekla. Vaříme v osolené vodě cca 15 minut.
3
Připravíme si omáčku - do rendlíku vylijeme šlehačku, necháme zavařit a přidáme kostku taveného sýra a petrželku. Na talíř dáme taštičky, zalejeme omáčkou a posypeme sýrem.
4
Další varianta: Tomatová omáčka - na oleji osmahneme cibulku, přidáme oloupaná a nasekaná rajčata, papriku, chvíli dusíme, přidáme 1 rajčatový protlak, sůl, pepř a bazalku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina Horklová
|4. 5. 2006 11:46
Když jsem psala tento recept, tak jsem si uvědomila, že těsto dělám "podle oka", takže jsem měla problém napsat množství. Já dávám taky jedno velké vejce a zbytek dle potřeby. Prostě uplácáte těsto, určitě poznáte, že je tak akorát :-)
Mirka.G.
|4. 5. 2006 10:59
ja takto robievam rezancové cesto, z ktorého sarobievajú aj sladké pirohy a dávam 1 vajce a múku a vodu podľa potreby, zleží na múke aj veľkosti vajca