• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Napište svůj komentář k receptu

Plněné šnečí ulity alá Gaskogne

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 10
      lžíce sladká smetana
    • majoránka
    • 1
      kg hlemýždi živý, 4 x 24 ks
    • 1
      ks sardelová pasta tuba, nebo sardele
    • 3
      ks žemle starší
    • cibule průměr cca 3-5 cm
    • citronová kůra z 1/2 citronu / nastrouhaná
    • 2
      stroužek česnek utřený se solí
    • jedlá soda na praní
    • 1,40
      kostka masox nebo vývar

Postup přípravy receptu

1
Hlemýždě vhodíme do vařící vody na 10 min. Vyndáme jehlicí z ulit a černé ocásky na hřbetu tělíček odřízneme (jsou to vnitřnosti). Vymneme v soli, opláchneme a dáme vařit na 2,5-3 hodiny, tentokrát do nejmenšího možného množství vody. Použijeme 1/4 kostky masoxu.
2
Ve vedlejším hrnci vyvaříme získané ulity v roztoku prací sody a potom opláchneme vodou. V troubě vysušíme. Tělíčka rozsekáme na jemno, přidáme máslo, rozetřené sardelky nebo sardelovou pastu, majoránku a česnek.
3
Do smetany namočené žemle rozetřeme s nastrouhanou cibulí a citronovou kůrou. Obě hmoty spojíme a již pouze zamícháme. Směsí plníme ulity a zapékáme 15 min. v prudké troubě.Příloha nebyla uvedena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Šneci plnění tvarohem

Šneci plnění tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 20. 12. 2005 13:22

    Miki, sneci jsem delala jen jednou asi tak pred 25lety a pamatuji si, ze se do prvni vody musi dat sul a ocet, jinak je to kluzke i po uvareni. Jen tak mezi nami, bylo to poprve a naposledy, coz neznamena ze chci nekoho odradit, je to zdlouhave ale vysledna chut je vyborna a stoji za to!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová kůra Hlemýždi Jedlá soda Majoránka Máslo Masox Sardelová pasta Sladká smetana Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky

Rychlá pikantní pomazánka na…

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

138
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
36
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
26
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact