• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Napište svůj komentář k receptu

Plněné šnečí ulity alá Gaskogne

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 10
      lžíce sladká smetana
    • majoránka
    • 1
      kg hlemýždi živý, 4 x 24 ks
    • 1
      ks sardelová pasta tuba, nebo sardele
    • 3
      ks žemle starší
    • cibule průměr cca 3-5 cm
    • citronová kůra z 1/2 citronu / nastrouhaná
    • 2
      stroužek česnek utřený se solí
    • jedlá soda na praní
    • 1,40
      kostka masox nebo vývar

Postup přípravy receptu

1
Hlemýždě vhodíme do vařící vody na 10 min. Vyndáme jehlicí z ulit a černé ocásky na hřbetu tělíček odřízneme (jsou to vnitřnosti). Vymneme v soli, opláchneme a dáme vařit na 2,5-3 hodiny, tentokrát do nejmenšího možného množství vody. Použijeme 1/4 kostky masoxu.
2
Ve vedlejším hrnci vyvaříme získané ulity v roztoku prací sody a potom opláchneme vodou. V troubě vysušíme. Tělíčka rozsekáme na jemno, přidáme máslo, rozetřené sardelky nebo sardelovou pastu, majoránku a česnek.
3
Do smetany namočené žemle rozetřeme s nastrouhanou cibulí a citronovou kůrou. Obě hmoty spojíme a již pouze zamícháme. Směsí plníme ulity a zapékáme 15 min. v prudké troubě.Příloha nebyla uvedena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Šneci plnění tvarohem

Šneci plnění tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 20. 12. 2005 13:22

    Miki, sneci jsem delala jen jednou asi tak pred 25lety a pamatuji si, ze se do prvni vody musi dat sul a ocet, jinak je to kluzke i po uvareni. Jen tak mezi nami, bylo to poprve a naposledy, coz neznamena ze chci nekoho odradit, je to zdlouhave ale vysledna chut je vyborna a stoji za to!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová kůra Hlemýždi Jedlá soda Majoránka Máslo Masox Sardelová pasta Sladká smetana Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Fofr perník

Fofr perník

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

19
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
19
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Princezna Kate recykluje šatník: Na stejné akci ve stejných šatech!

Princezna Kate recykluje šatník: Na stejné akci ve stejných šatech!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact