• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Napište svůj komentář k receptu

Plněné šnečí ulity alá Gaskogne

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 10
      lžíce sladká smetana
    • majoránka
    • 1
      kg hlemýždi živý, 4 x 24 ks
    • 1
      ks sardelová pasta tuba, nebo sardele
    • 3
      ks žemle starší
    • cibule průměr cca 3-5 cm
    • citronová kůra z 1/2 citronu / nastrouhaná
    • 2
      stroužek česnek utřený se solí
    • jedlá soda na praní
    • 1,40
      kostka masox nebo vývar

Postup přípravy receptu

1
Hlemýždě vhodíme do vařící vody na 10 min. Vyndáme jehlicí z ulit a černé ocásky na hřbetu tělíček odřízneme (jsou to vnitřnosti). Vymneme v soli, opláchneme a dáme vařit na 2,5-3 hodiny, tentokrát do nejmenšího možného množství vody. Použijeme 1/4 kostky masoxu.
2
Ve vedlejším hrnci vyvaříme získané ulity v roztoku prací sody a potom opláchneme vodou. V troubě vysušíme. Tělíčka rozsekáme na jemno, přidáme máslo, rozetřené sardelky nebo sardelovou pastu, majoránku a česnek.
3
Do smetany namočené žemle rozetřeme s nastrouhanou cibulí a citronovou kůrou. Obě hmoty spojíme a již pouze zamícháme. Směsí plníme ulity a zapékáme 15 min. v prudké troubě.Příloha nebyla uvedena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Šneci plnění tvarohem

Šneci plnění tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 20. 12. 2005 13:22

    Miki, sneci jsem delala jen jednou asi tak pred 25lety a pamatuji si, ze se do prvni vody musi dat sul a ocet, jinak je to kluzke i po uvareni. Jen tak mezi nami, bylo to poprve a naposledy, coz neznamena ze chci nekoho odradit, je to zdlouhave ale vysledna chut je vyborna a stoji za to!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová kůra Hlemýždi Jedlá soda Majoránka Máslo Masox Sardelová pasta Sladká smetana Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Placičky z bramborové kaše

Placičky z bramborové kaše

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
34
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
27
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
22
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz William a Harry nezískají dům z dětství maminky Diany (†36): Rozhodla o tom starobylá, sexistická tradice!

William a Harry nezískají dům z dětství maminky Diany (†36): Rozhodla o tom starobylá, sexistická tradice!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Plněné šnečí ulity alá Gaskogne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact