ks
tavený sýr
- dle chuti (šunkový, smetanový..) obdélníček
100
g
lučina
nebo cottage, pomazánkové máslo...
100
g
šunka
1
lžíce
pažitka
pepř mletý
sůl
olej
ingredience na trojobal
Postup přípravy receptu
1
Oloupané vychladlé brambory oloupeme v půlce rozkrojíme, středy vydlabeme, dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno pokrájenou šunku, sýr, lučinu, pažitku a dobře promícháme. Hmotou naplníme vydlabané osolené a opepřené brambory a pevně je k sobě opět spojíme. Naplněné brambory obalíme nejdřív v mouce, pak ve vejci a naposledy ve strouhance. Smažíme ze všech stran v oleji dozlatova (nebo fritujeme).
2
Jako doplněk můžeme připravit dip z měkkého tvarohu zředěného trochou mléka a ochuceného pikantním kořením dle vlastní chuti, který podáváme zvlášť v misce.
3
Pokud nám směs zbude, můžeme z ní udělat kuličky, které také obalíme a osmažíme.
...pokud jste se podíval i na fotky pod tou úvodním, tak je vidět, jak moc jsou naplněné, čili zbýt vůbec nemusí a nic stranou dávat nemusíte ;-)
Mike
|11. 7. 2014 10:14
"Pokud vám směs zbude" :-D
Ono je logické, že když vydlabeme prostředek brambor, které nadstavíme jinými věcmi, a pak to tam chceme vrátit, tak že toho plno zbude.
Takže doporučuju už předem tak polovinu vydlabaných brambor dát bokem a počítat s tím.
Renda
|25. 3. 2014 11:38
Naučila jsem se je plnit s různými sýry a kořením, někdy něco přidám, jindy uberu a vždycky je to bezvadné.
Johanka
|4. 5. 2011 14:50
Děsná piplačka ale stála za to :-* <:-) , krom pažitky jsem dala i česnek.