Rohlíky (nejlépe z druhého dne) podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Z rohlíků opatrně vyndáme vnitřky a místo nich dáme náplň. Pak rohlíky opět zavřeme, mírně přitiskneme, zabalíme do folie a necháme v chladu proležet, nejlépe do druhého dne. Rohlíky pak rozbalíme, nakrájíme na kolečka a servírujeme jako rychlé pohoštění k pivu či vínu, nebo jako svačinku se zeleninou.
2
**Náplň:** Pomazánkové máslo smícháme s drobně pokrájenou okurkou, paprikou, vejcem, uzeninou. Dochutíme dle vlastní chuti solí a pepřem. Do náplně můžeme nastrouhat i uzený sýr, zamíchat nasekanou feferonku...- záleží na aktuálním stavu ledničky :-).
Náplň můžeme nastavit i částí střídky z rohlíků. Zbytky rohlíků můžeme použít na strouhanku. Pokud chceme mít rohlíky bezmasé, uzeninu vynecháme a použijeme například vícebarevnou papriku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzka
|6. 1. 2016 09:13
Super <3 Možná by nebylo špatné zkusit i sladkou variantu třeba s ovocem. Pro děti. Nezkoušeli jste to?
Vendula
|14. 8. 2015 18:33
Vyzkoušeno s velikánskou spokojeností snědeno a v chladničce jsou na zítra připravené další.
dasa
|29. 5. 2014 14:41
delala jsem je kolegum do prace na miniraut, rano je strcila do kabelky, v praci jen nakrajela na talirky a paraaaada! zadne tahani krabic a tacu s chlebickama a jsou skvely
Jarka
|26. 9. 2013 08:21
Skvělý !!! Výborný nápad. Je to rychlé, vypadá to na talíři dobře a člověk se nemusí patlat s jednohubkami. A ještě to výborně chutná.
Pomazánky si člověk může udělat na tisíc způsobů,ale ten prvotní nápad je na jedničku :-)
Anča
|11. 7. 2013 17:28
Supeeeeeer!
terinqa
|14. 9. 2012 08:00
Výborný a u nás léta ověřený recept,jen místo rohlíků plním veku. :-)
Výborný nápad, s malou úpravou surovin jedla 18měs. dcera, jí i dospělákům (kteří v tom měli pálivý paprikáš), moc chutnalo.
Eva Kloubková
|24. 5. 2012 09:14
Rohlíky jsou super a nepotřebují na proležení dělat den předem, mě stačily necelé tři hodiny. To záleží určitě na tom, co v nich je za pomazánku. Základ jsem nechala pomazánkové máslo, pak místo vajec nastrouhala sýr a zbytek podle zásob v lednici.
Popelka
|14. 2. 2012 08:32
Dekuji za dobry recept!
Renata
|16. 9. 2011 08:08
Zeleninu jsem nedávala. Do másla jsem dala vejce, nivu s česnekem a salámem a trochu tatarky. Výborné!
Dita
|9. 4. 2011 09:54
To je řečí, přitom to žádná piplačka není. Dělala jsem je ve středu a ve čvrtek odpoledne byly výborné! Pokud chcete něco jednodužšího, udělejte si čaj ;-) .
Martino, díky za vyzkoušení :-* . Do mrazáku bych je nedával, ale druh rohlíku bych určitě změnil, moje chyba, měl jsem to napsat. Chce to ty tužší ;-) , né ty ,,péřáky,,.
Yvetto, tento recept je z rohlíků a jestli tu už je, dejte vědět já k němu přiložím foto a tento se smaže - žádný problém ;-) ! Z veky jednohubky nedělám :-( . Piplačka to možná je, ale raději se budu pitvat v rohlíkách než v lidech ;-) ! Pomazánkové máslo po smíchání ingrediencí nemám nikdy tuhé, to bych směs nezahušťoval vejcem ;-) . Je vidět, že nemáte problém s receptem, ale se mnou. Popovídat si můžem přes vzkazy :-) .
yvetta
|27. 3. 2011 12:15
Tohle se dělá z veky.Z rohlíků bych to ani nedělalla, moc piplačka. Recept tady už je dávno, jen nevím přesný název.Abych namazala 10 rohlíků to mám daleko dřív namazané 3 velké veky. Navíc pomazánkové máslo je dost tuhé takže to není vina rohlíků ale náplně, :-( :-( :-(
Jednohubky byly dobré, jen rohlíky byly na krájení až moc měkké, asi budu muset příště koupit nějaké kvalitnější než ty "beztukovky" z Penny. Možná by také bylo dobré rohlíky před krájením dát na chvilku stuhnout do mrazničky.
Alena
|20. 3. 2011 17:09
Tak si ho namaž a sklapni ;-) !Nám plněný rohlík chutná,jen místo okurky dáváme česnek :-* !