Z mouky, Hery a vejce vypracujeme vláčné těsto a v igelitovém sáčku necháme asi 1 hod. odpočinout v chladu.
2
Těsto rodělíme na 2 díly a na vymazaný pech vyválíme 1 díl těsta. Rovnoměrně navrstvíme piškoty a nastrouhaná jablka. Dle uvážení pocukrujeme (výborný je skořicový cukr).
3
Zvlášť uvaříme pudink a horkým přelijeme jablka a piškoty.
4
Nakonec překryjeme druhou plackou, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.
Prosím o opravu množství mléka, to bude asi 1 litr a u pudinků opravit litry na kusy. Jinak recept vypadá velmi lákavě. Děkuji. Ivana
Kačka
|19. 3. 2011 09:59
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda není překlep u množství pudinku? Skutečně tam patří puding ze třech litrů mléka? Děkuji.
Simča Sládková
|21. 4. 2007 22:41
Tak jsem se dříve nedostala ka psaní.... Je to výborné, doma se po tom jen zaprášilo. Ty piškoty tam zachytí tu šťávu z jeblek a je to asi lepší s nimi, ale lze to dělat i bez. Jen ty kousky, kde piškoty nebyly, se trochu drobily... Kus jsme toho snědli hned, ale lepší bylo těch pár kousků, které vydržely do dalšího dne. Když se to rozleželo, bylo jediněčné!!! Posílám i foto...
Simča Sládková
|1. 4. 2007 19:07
Tak právě je to v troubě, jen jsem nevěděla, na jak velký plíšek se to má dělat, tak jsem raději udělala trochu menší, než přes celou troubu. Vzhledem k počtu verstev jsem předpokládala, že to chce ten plech s trochu vyšším okrajem. Ty mám dva - ten "přes celou troubu" mám cca 40 x 30, ten menší asi 35 x 25 (je teď v troubě, tak nemohu měřit :o))) ). Nevím, zda tam jsou nutné ty piškoty, dala jsem je jen na půl plechu, abych to "otestovala", až bude hotovo, tak dám vědět jak to dopadlo. A pokud se to povede, tak i foto....
Monika V.
|30. 3. 2007 10:36
Znám stejný recept, ale používá se u něho listové těsto. Dobrota.