Brambory umyjeme, dáme na plech, upečeme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme cibuli nakrájenou na drobno a opražíme. Z brambor odřežeme vrch a vnitřek částečně vydlabeme.
2
Zbytky z brambor posolíme, roztlačíme vidličkou, přidáme opečenou cibuli se slaninou, hrášek, nastrouhaný sýr, protlačený česnek, koření a promícháme. Směsí naplněné brambory rozložíme na plech, obložíme zbylou náplní a ve vyhřáté troubě pečeme.
3
Podávame polité ochucenou smetanou a posypané provensálskym kořením.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucie Jirásková
|26. 1. 2010 10:54
Je vidět, že se jedná o překlad slovenského receptu. Kde v českém obchodě seženete černé koření? Brambory roztlačíme vidličkou... snad by bylo lepší "rozmačkáme". Jinak recept vypadá moc lákavě.
marie nezlakova
|26. 1. 2010 07:01
Je tu recept na -brambory v jiném stavu,tam se píše teplota,ale postup je malinko jiný.Pro zrychlení vařím nejdřív brambory ve slupce,pak vydlabu,atd.Snad vám to pomůže.