• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněné papriky zapečené se smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Plněné papriky zapečené se smetanou

autor: ester_davidova
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné papriky zapečené se smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g mleté maso
    • 1
      rýže
    • 1
      vejce
    • 1
      cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 8
      ks paprikové lusky
    • 250
      ml smetana tučné šlehačky

Postup přípravy receptu

1
Jemně pokrájenou cibulku osmažíme na tuku až zesklovatí, přidáme mleté maso a osmažíme. Mezitím uvaříme sáček rýže dle návodu a zbavíme paprikové lusky jádřinců (odkrojené "hlavičky" nebudeme potřebovat). Uvařenou rýži a osmahnuté mleté maso zamícháme dohromady (zde si můžete recept přizpůsobit - závisí na Vaší chuti resp. poměru masa a rýže a na množství paprik). Směs necháme chvilku prochladnout, aby se nesrazilo vajíčko, které následně přidáme. Osolíme a opepříme (popř. přidáme podravku, sekanou petrželku...). Okořeněnou směsí naplníme paprikové lusky, která vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Vše se zaleje smetanou a dá se při 200-220 °C zakryté upéct. Pečení paprik trvá asi 45 minut.
2
Jako příloha se podávají vařené brambory, které se, jako samotné upečené lusky, polévají smetanovým výpekem.
3
Tento recept dělala už má babička - je to delikátní!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené

Plněné papriky na cuketách (lilku) -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ondřej Kuchar | 18. 7. 2008 13:06

    Tak sem vcera chtel uvarit vytecne plnene papriky - uvaril sem tyto, ale vytecne opravdu nebyly, nechapu jak nekdo muze napsat ze jsou vynikajici - si asi dotycny spletl recept, je to opravdu hruza a des. Nikomu nedoporucuji, mozna nekomu, komu bych se chtel pomstit - opravdu nedobre jidlo

  • Michal Imrich | 16. 2. 2008 13:15

    Hrůza nic horšího jsem v źivotě nejedl, celý týden sem se těšil ne plněné papriky a teĎ tohle

  • janička | 13. 3. 2007 14:40

    Dobrý den, i já jsem vyzkoušila a mohu doporučit. Co se týká té sražené slehačky, problém může být hlavně v tom, že byla málo tučná, proto je lepší dát smetanu a nepéct ze začátku na "plný výkon". V těchto šlehačkových receptech se mi osvědčila trvanlivá od kapucína v modré krabičce.

  • Lukáš | 2. 11. 2005 08:57

    Papriky byly výtečný, akorát místo šlehačky jsme tam dali smetanu a ta se nezdrcla. Dali jsme do 500g mletého masa 1 sáček rýže a měli jsme tam dát té rýže míň. Jinak super recept - můžu doporučit.

  • Jindra | 1. 10. 2005 10:16

    Tento recept jsem zkoušela a je moc dobrý. Vůbec e mi to nesrazilo, možná je to tím, že papriky nechávám odkapat a uschnout. Nám tento recept noc chutnal a vypadalo to skvěle.

  • marie vasova | 12. 9. 2005 12:16

    Tak to jsem ráda, že nejsem sama. Dávám zapravdu paní Novotné. Přesně, ale přesně jak popisuje stav pokrmu, tak tak jsem dopadla i já. Sražená šlehačka po paprikách, žádný výpek, ale pěkný šlem. Vzhledově hrůza - sice jsem to nandala na talíře, ale předem jsem je upozorňovala, že to nechutná, tak jak to vypadá. Už to nikdy vařit nebudu, škoda času a surovin. Recept ničím.

  • jarmila | 12. 9. 2005 11:28

    Já jsem je vařila také - přesně podle návodu a byly moc dobré.Kde se stala chyba , že se vám šlehačka srazila, to bohužel netuším (nejsem moc zdatná kuchařka).Třeba poradí někdo jiný.

  • Marie Novotná | 12. 9. 2005 09:35

    Vyzkoušela jsem a byla to hrůza. Smetana - použila jsem sladkou - se mi srazila, nadělala sraženiny na papriky i na pekáč a když jsem po 45 min. otevřela pekáč tak to nevypadalo k jídlu. Papriky jsem omyla pod vodou a standartně dopekla na másle. Kde jsem udělala chybu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Máslo Mleté maso Paprikové lusky Pepř mletý Rýže Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Friulské frico

Friulské frico

Jablkový páj

Jablkový páj

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

25
Rybí polévka se smetanou
Rybí polévka se smetanou
23
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…
21
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
19
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
13
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Plněné papriky zapečené se smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact