Papriky seřízneme pod stopkou, vybereme z nich zrníčka a omyjeme je. Mleté maso smícháme se strouhankou a vejcem a dochutíme solí a pepřem. Papriky naplníme masovou směsí a vložíme do vyššího pekáčku. V 0,2 l vroucí vody rozpustíme půl kostky hovězího vývaru a podlijeme jím papriky, ještě dochutíme špetkou bazalky. Zakrytý pekáček dáme do trouby na cca 45 minut na 190 stupňů. Do hrnce nalijeme smetanu spolu s rajským protlakem, kečupem a důkladně promícháme. Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Když jsou papriky hotové, scedíme z nich šťávu do omáčky a omáčku necháme prohřát.
Chystám se dělat tohle jídlo poprvé ( i rajskou ) a nevím jestli mám tu omáčku vařit a jak dlouho? :-\ Myslím tu část kde se smíchá protlak se smetanou a kořením... Děkuji za rady O:-)
Uvarila jsem takrka presne podle Vaseho receptu a musim rict, ze se mi povedl pokrm Bohu :-) Jen jsme mela rajsou trosku ridsi, tak jsem dohustila amerikou a prisladila. Opravdu vynikajici a jednoduche jidlo.