• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné papriky s rajskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Plněné papriky s rajskou omáčkou

autor: Martina Krajčová
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 102
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Skvělé jídlo, které budete milovat. Když ho navaříte do zásoby, snadno se dá uchovat mražené. Uvařit ho zvládne každý!

Suroviny

6 porce
  • Plněné papriky
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček rýže
    • pepř mletý
    • 6
      ks zelená paprika
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • mletá sladká paprika
  • Omáčka
    • cibule
    • máslo
    • sůl
    • hladká mouka
    • masox
    • skořice
    • pepř mletý
    • cukr
    • 200
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř. Osmaženou cibulku přidáme do směsi. Vše důkladně promícháme. Poté naplníme směsí vydlabané zelené papriky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Přidáme mouku na zahuštění až vznikne jíška. Poté přidáme rajský protak, promícháme a zalijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a přivedeme omáčku k varu. Poté osolíme, přidáme bujón, cukr dle chuti, skořici a trochu pepře. Omáčku opět přikryjeme a necháme chvíli vařit. Hotovou omáčkou přecedíme přes síto, aby byla pěkně hladká.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit jíšku

3
Naplněné papriky umístíme do hrnce s omáčkou, přikryjeme pokličkou a hodinu vaříme.

RADA: Jak si rychle připravit domácí mleté maso s kvalitním složením

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce

Bezpřílohové pečené plněné papriky v…

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jomka | 14. 2. 2017 12:36

    patri tam cca ctvrt kila ryze...

  • MílaO | 21. 8. 2016 13:22

    Proboha! - umíte ještě vařit bez masoxu? Někdo zřejmě ne. Pak čtu: Ratatouille - masox, "klasická" svíčková - masox, rajská - masox atd.atd. Tohle je třeba něco hrozného - http://recepty.vareni.cz/klasicke-plnene-papriky/ Ať žijí glutamáty!! :-$ A mletý pepř do rajské? Proč? Na oleji osmahnout cibulku spolu s cca 3 kuličkami pepře, nového koření, 3 - 4 hřebíčky a bobkovým listem. Přidat hladkou mouku, udělat jíšku, přidat protlak, promíchat a nepřipálit, zalít postupně vodou a dobře promíchat, provařit cca 10 - 15 minut max. Přecedit přes řidší cedník, přidat skořici, šťávu z citronu nebo ocet, cukr, případně trochu rybízového džemu (vrch.lžičku) sůl, hotovo. Papriky naplním, ze všech stran osmahnu na oleji (prská to jako blázen) , dám do trouby upéct. Přidám do hotové omáčky. <3

  • MílaO | 21. 8. 2016 13:03

    Babička do rajské dávala skořici a rybízový džem, ten dodá pikantnost. Dělám to taky tak. ;-)

  • MílaO | 21. 8. 2016 13:00

    Přesně tak. Hodinu je vařit v omáčce - blé! :-$ A omáčce to rovněž nepřidá na kvalitě. Navíc se to nejspíš připálí.

  • Dana | 29. 7. 2016 08:14

    Patří tam balíček rýže. Kolik gramů to je pro nás, co nekupujeme sáčkovou rýži, ale sypanou?

  • Lucka | 22. 11. 2014 11:43

    Ahoj, ja do rajske nastrouham cokoladovy pernik i s marmeladou. Nema to chybu, pernik zahusti a marmelada v nem prisladi omacku. Doporucuji :-)

  • michal | 4. 9. 2014 17:56

    Papriky je určitě chutnější upéct a teprve upečené podávat k rajské.

  • Iveta | 17. 8. 2014 19:36

    Blahopreji, takovych chlapu by melo byt vic.

  • postamal
    postamal | 17. 8. 2014 13:08

    Dnes jsme to uvařily a byla to velká dobrota díky 8-)

  • Hladká | 15. 8. 2014 19:07

    Výborný recept. :)

  • Tom | 17. 6. 2014 13:31

    Prostě dobrej recept, doporučuji špalíček celé skočice s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem restovat s cibulkou.

  • marsy | 14. 6. 2014 13:50

    vyborny recept, ja akorat jeste davam do masa trochu cesneku a krome protlaku i rozmixovane rajcata :-)

  • Leňule | 11. 6. 2014 20:38

    ...do rajské česnek...to jsem v životě neslyšela ani nečetla v žádné kuchařce...já dávám do plátýnka skořici celou, hřebíček, nové koření, celý pepř a bobkový list...samozřejmě úměrně množství, které dělám...po provaření vyndám plátěný pytlík a vyhodím...

  • lopez33 | 19. 5. 2014 12:06

    :-$ moc dobry recept :-$ dekuji :-*

  • lada | 17. 5. 2014 11:08

    "Naplněné papriky umístíme do hrnce s omáčkou, přikryjeme pokličkou a hodinu vaříme. " Je třeba dočíst do konce !!! Arogance není na místě.

  • helena | 16. 5. 2014 18:26

    ráda bych věděla co s těma paprikama, to je budu jíst syrové, škoda, že všichni chválí. Recept nedokonalý. Papriky dát do trouby, nebo do omáčky, nebo vyhodit a jíst jen omáčku?

  • my | 7. 2. 2014 19:32

    moc dobry recept! doporucuji ! :)

  • MarketaBrejtrova | 6. 2. 2014 12:32

    Výborná!!!! Děkuji za recept!!! :-)

  • Lacime | 11. 11. 2013 21:56

    Recept jsem si sice trošku upravila a jídlo výborné :) Děkuji za recept :)

  • JANA | 13. 10. 2013 18:35

    PODLE ME ZADNY JA DO RAJSKE BUJON NEDAVAM POKUD MAS POTREBU HO TAM MIT DEJ ZELENINOVY.

  • MílaO | 17. 9. 2013 11:35

    Na rajskou mám recept od mé babičky a ta zase od své maminky, to už jsme ale v 19.století. A nikdy jsem nejedla lepší rajskou. Patří do ní hřebíček, nové koření, 1 bobkový list a celý pepř, koření tak po 2 kusech, taky cibule, tedy cibulová jížka, nelépe rajčata nebo i protlak. Na závěr lžička rybízového džemu a trochu skořice, česnek ne, to už není rajská! To je klasická rajská omáčka k masu, k plněným paprikám babička do omáčky džem a skořici nepřidávala, tu dělala trochu jinou.

  • VeVerunka | 11. 9. 2013 12:56

    Výborná omáčka, přidala jsem jen bobkový list

  • Marie Čápová | 28. 8. 2013 08:59

    Papriky se hrabou tam,kde není E250 a E252 - jsou to prudké jedy, které se nacházejí právě v párcích a ostatních uzeninách. Jinak děkuji za recept, je úžasný, dnes mám premiéru s tímto jídlem.

  • Helena | 25. 8. 2013 10:44

    česnek do rajský :-S ? no vidíte a tady by to nikdo nevzal do pusy..rajská musí vonět , moje babička říkala že každý má jinak chlupatý jazýček..tak prosím já nebudu hanět váš česnek a vi zase nechte naši skořici ju :-*

  • Dáša | 23. 8. 2013 12:32

    bez skořice si rajskou omáčku neumíme představit, zato česnek nedáváme nikdy :-D

  • Dorka | 23. 8. 2013 09:22

    no do rajské odjakživa skořice patří,ale česnek??? ještě ten tymián bych skouska,ale česnk,a to jsem kuchařka

  • Jitka | 22. 8. 2013 13:40

    Omáčka výborná, prvně mi vyšla, tak jak má. Děkuji.

  • Kája | 16. 8. 2013 13:12

    Ty jo, tak to je šťastná ženská <:-) ;-)

  • Tonda | 2. 8. 2013 12:38

    Česnek?

  • silvik T.
    silvik T. | 22. 7. 2013 11:44

    Já chci taky takového chlapa <3

  • kocour Amadeus | 14. 5. 2013 17:19

    Skořice tam patří až nakonec a moc ne. Ten česnek, no nevím te spíš do guláše.

  • bolek | 12. 4. 2013 18:51

    rajská a skořice, bez nového koření, vavřínu atd., to je sranda?

  • kuře 1
    kuře 1 | 11. 4. 2013 16:56

    Tak jsem jí právě dovařil přesně podle receptu ta nemá chybu !!!!!!! Manželka přišla z práce má dnes narozeniny a tak jsem jí udělal rajskou.Kdo tu byl a kdo jí dělal? No přeci já.Ona ví že trochu vařím,ale ,že se pustím do rajský?! Měl jsem k tomu masové kouličky.(sekaná). Knedlík s domácí pekárny no co vám budu povídat a to jsem chlap. Takže o jeden vyzkoušený recept více.Díky.

  • Jaja | 10. 4. 2013 16:31

    u nás zas nikdo nedává do rajské česnek, zato skořice habaděj.. :-)

  • pompier | 10. 4. 2013 11:06

    No vidíš a u nás to zase bez skořice nejde :-P

  • Jarouš | 29. 3. 2013 17:32

    Omáčka nevalná, skořicová, u nás v širěm okolí nikdo skořici do rajské nedává. Patří tam tzmián, bobkobý list a stroužek česneku.

  • kamil | 27. 3. 2013 15:49

    ahoj marto, akorát by mě zajímalo, jaký bujon tam mám dat? :-\ díky za odpověď :-P

  • cuketka | 15. 3. 2013 13:56

    Je to super!!!!

  • Kamča | 1. 3. 2013 20:59

    Dobrý večer Martino, mohu jen dodat...vynikajicí!!!!.Když jsem po prvně vařila dle vašeho receptu, tak nevařím jinak....moc dobré a rychlé...děkuji a doporučuji všem. <:-)

  • Okurka | 16. 10. 2012 18:05

    Dekuji za recept, vyborne... pochutnali jsme si... :-)

  • dasa | 4. 8. 2012 23:06

    ryze jen uvarena :-)

  • JulieG | 7. 4. 2012 18:42

    ted jsem omacku dovarila a je vynikajici!!! :-D ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

  • Jarka | 17. 9. 2011 11:03

    Vařím také plněné papriky v rajské omáčce, ale tu dělám trochu jinak...Máme to moc rádi....

  • thellma | 3. 9. 2011 20:28

    já plním uvařenou

  • thellma | 3. 9. 2011 20:27

    Dělám tak také, dobrota :o).

  • KaRa | 3. 9. 2011 13:26

    Plni se ryzi uvarenou nebo neuvarenou? Dekuji...

  • Martina | 19. 8. 2011 13:26

    jééééé kluci ahoj ! To mě těšííííí ! Díky moc!

  • kluci z lezení | 10. 7. 2011 13:25

    Martino, ty spagety od tebe s parkem byly naprosto vynikajici, kam se hrabou papriky...Diky za veceri :-)

  • danaceks | 23. 6. 2011 08:36

    A ta omáčka :-) :-[ :-P

  • danaceks | 23. 6. 2011 08:35

    A navícta paprika :-) :-) :-P

  • danaceks | 21. 6. 2011 16:38

    to mám rád <3 :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hladká mouka Máslo Masox Mletá sladká paprika Mleté maso - míchané Pepř mletý Rajský protlak Rýže Skořice Slunečnicový olej Sůl Vejce Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moravské kuře

Moravské kuře

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

47
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
45
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
42
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s…
37
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
34
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Plněné papriky na Dalmátský způsob
Plněné papriky na Dalmátský způsob
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky s knedlíkem
Plněné papriky s knedlíkem
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky ve smetanové omáčce
Plněné papriky ve smetanové omáčce
Plněné pracny
Plněné pracny
  • Recepty.cz
  • Plněné papriky s rajskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact