• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněné papriky s rajskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Plněné papriky s rajskou omáčkou

autor: Martina Krajčová
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 92
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Skvělé jídlo, které budete milovat. Když ho navaříte do zásoby, snadno se dá uchovat mražené. Uvařit ho zvládne každý!

Suroviny

6 porce
  • Plněné papriky
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček rýže
    • pepř mletý
    • 6
      ks zelená paprika
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • mletá sladká paprika
  • Omáčka
    • cibule
    • máslo
    • sůl
    • hladká mouka
    • masox
    • skořice
    • pepř mletý
    • cukr
    • 200
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř. Osmaženou cibulku přidáme do směsi. Vše důkladně promícháme. Poté naplníme směsí vydlabané zelené papriky.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Přidáme mouku na zahuštění až vznikne jíška. Poté přidáme rajský protak, promícháme a zalijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a přivedeme omáčku k varu. Poté osolíme, přidáme bujón, cukr dle chuti, skořici a trochu pepře. Omáčku opět přikryjeme a necháme chvíli vařit. Hotovou omáčkou přecedíme přes síto, aby byla pěkně hladká.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit jíšku

3
Naplněné papriky umístíme do hrnce s omáčkou, přikryjeme pokličkou a hodinu vaříme.

RADA: Jak si rychle připravit domácí mleté maso s kvalitním složením

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce

Bezpřílohové pečené plněné papriky v…

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jomka | 14. 2. 2017 12:36

    patri tam cca ctvrt kila ryze...

  • MílaO | 21. 8. 2016 13:22

    Proboha! - umíte ještě vařit bez masoxu? Někdo zřejmě ne. Pak čtu: Ratatouille - masox, "klasická" svíčková - masox, rajská - masox atd.atd. Tohle je třeba něco hrozného - http://recepty.vareni.cz/klasicke-plnene-papriky/ Ať žijí glutamáty!! :-$ A mletý pepř do rajské? Proč? Na oleji osmahnout cibulku spolu s cca 3 kuličkami pepře, nového koření, 3 - 4 hřebíčky a bobkovým listem. Přidat hladkou mouku, udělat jíšku, přidat protlak, promíchat a nepřipálit, zalít postupně vodou a dobře promíchat, provařit cca 10 - 15 minut max. Přecedit přes řidší cedník, přidat skořici, šťávu z citronu nebo ocet, cukr, případně trochu rybízového džemu (vrch.lžičku) sůl, hotovo. Papriky naplním, ze všech stran osmahnu na oleji (prská to jako blázen) , dám do trouby upéct. Přidám do hotové omáčky. <3

  • MílaO | 21. 8. 2016 13:03

    Babička do rajské dávala skořici a rybízový džem, ten dodá pikantnost. Dělám to taky tak. ;-)

  • MílaO | 21. 8. 2016 13:00

    Přesně tak. Hodinu je vařit v omáčce - blé! :-$ A omáčce to rovněž nepřidá na kvalitě. Navíc se to nejspíš připálí.

  • Dana | 29. 7. 2016 08:14

    Patří tam balíček rýže. Kolik gramů to je pro nás, co nekupujeme sáčkovou rýži, ale sypanou?

  • Lucka | 22. 11. 2014 11:43

    Ahoj, ja do rajske nastrouham cokoladovy pernik i s marmeladou. Nema to chybu, pernik zahusti a marmelada v nem prisladi omacku. Doporucuji :-)

  • michal | 4. 9. 2014 17:56

    Papriky je určitě chutnější upéct a teprve upečené podávat k rajské.

  • Iveta | 17. 8. 2014 19:36

    Blahopreji, takovych chlapu by melo byt vic.

  • postamal
    postamal | 17. 8. 2014 13:08

    Dnes jsme to uvařily a byla to velká dobrota díky 8-)

  • Hladká | 15. 8. 2014 19:07

    Výborný recept. :)

  • Tom | 17. 6. 2014 13:31

    Prostě dobrej recept, doporučuji špalíček celé skočice s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem restovat s cibulkou.

  • marsy | 14. 6. 2014 13:50

    vyborny recept, ja akorat jeste davam do masa trochu cesneku a krome protlaku i rozmixovane rajcata :-)

  • Leňule | 11. 6. 2014 20:38

    ...do rajské česnek...to jsem v životě neslyšela ani nečetla v žádné kuchařce...já dávám do plátýnka skořici celou, hřebíček, nové koření, celý pepř a bobkový list...samozřejmě úměrně množství, které dělám...po provaření vyndám plátěný pytlík a vyhodím...

  • lopez33 | 19. 5. 2014 12:06

    :-$ moc dobry recept :-$ dekuji :-*

  • lada | 17. 5. 2014 11:08

    "Naplněné papriky umístíme do hrnce s omáčkou, přikryjeme pokličkou a hodinu vaříme. " Je třeba dočíst do konce !!! Arogance není na místě.

  • helena | 16. 5. 2014 18:26

    ráda bych věděla co s těma paprikama, to je budu jíst syrové, škoda, že všichni chválí. Recept nedokonalý. Papriky dát do trouby, nebo do omáčky, nebo vyhodit a jíst jen omáčku?

  • my | 7. 2. 2014 19:32

    moc dobry recept! doporucuji ! :)

  • MarketaBrejtrova | 6. 2. 2014 12:32

    Výborná!!!! Děkuji za recept!!! :-)

  • Lacime | 11. 11. 2013 21:56

    Recept jsem si sice trošku upravila a jídlo výborné :) Děkuji za recept :)

  • JANA | 13. 10. 2013 18:35

    PODLE ME ZADNY JA DO RAJSKE BUJON NEDAVAM POKUD MAS POTREBU HO TAM MIT DEJ ZELENINOVY.

  • MílaO | 17. 9. 2013 11:35

    Na rajskou mám recept od mé babičky a ta zase od své maminky, to už jsme ale v 19.století. A nikdy jsem nejedla lepší rajskou. Patří do ní hřebíček, nové koření, 1 bobkový list a celý pepř, koření tak po 2 kusech, taky cibule, tedy cibulová jížka, nelépe rajčata nebo i protlak. Na závěr lžička rybízového džemu a trochu skořice, česnek ne, to už není rajská! To je klasická rajská omáčka k masu, k plněným paprikám babička do omáčky džem a skořici nepřidávala, tu dělala trochu jinou.

  • VeVerunka | 11. 9. 2013 12:56

    Výborná omáčka, přidala jsem jen bobkový list

  • Marie Čápová | 28. 8. 2013 08:59

    Papriky se hrabou tam,kde není E250 a E252 - jsou to prudké jedy, které se nacházejí právě v párcích a ostatních uzeninách. Jinak děkuji za recept, je úžasný, dnes mám premiéru s tímto jídlem.

  • Helena | 25. 8. 2013 10:44

    česnek do rajský :-S ? no vidíte a tady by to nikdo nevzal do pusy..rajská musí vonět , moje babička říkala že každý má jinak chlupatý jazýček..tak prosím já nebudu hanět váš česnek a vi zase nechte naši skořici ju :-*

  • Dáša | 23. 8. 2013 12:32

    bez skořice si rajskou omáčku neumíme představit, zato česnek nedáváme nikdy :-D

  • Dorka | 23. 8. 2013 09:22

    no do rajské odjakživa skořice patří,ale česnek??? ještě ten tymián bych skouska,ale česnk,a to jsem kuchařka

  • Jitka | 22. 8. 2013 13:40

    Omáčka výborná, prvně mi vyšla, tak jak má. Děkuji.

  • Kája | 16. 8. 2013 13:12

    Ty jo, tak to je šťastná ženská <:-) ;-)

  • Tonda | 2. 8. 2013 12:38

    Česnek?

  • silvik T.
    silvik T. | 22. 7. 2013 11:44

    Já chci taky takového chlapa <3

  • kocour Amadeus | 14. 5. 2013 17:19

    Skořice tam patří až nakonec a moc ne. Ten česnek, no nevím te spíš do guláše.

  • bolek | 12. 4. 2013 18:51

    rajská a skořice, bez nového koření, vavřínu atd., to je sranda?

  • kuře 1
    kuře 1 | 11. 4. 2013 16:56

    Tak jsem jí právě dovařil přesně podle receptu ta nemá chybu !!!!!!! Manželka přišla z práce má dnes narozeniny a tak jsem jí udělal rajskou.Kdo tu byl a kdo jí dělal? No přeci já.Ona ví že trochu vařím,ale ,že se pustím do rajský?! Měl jsem k tomu masové kouličky.(sekaná). Knedlík s domácí pekárny no co vám budu povídat a to jsem chlap. Takže o jeden vyzkoušený recept více.Díky.

  • Jaja | 10. 4. 2013 16:31

    u nás zas nikdo nedává do rajské česnek, zato skořice habaděj.. :-)

  • pompier | 10. 4. 2013 11:06

    No vidíš a u nás to zase bez skořice nejde :-P

  • Jarouš | 29. 3. 2013 17:32

    Omáčka nevalná, skořicová, u nás v širěm okolí nikdo skořici do rajské nedává. Patří tam tzmián, bobkobý list a stroužek česneku.

  • kamil | 27. 3. 2013 15:49

    ahoj marto, akorát by mě zajímalo, jaký bujon tam mám dat? :-\ díky za odpověď :-P

  • cuketka | 15. 3. 2013 13:56

    Je to super!!!!

  • Kamča | 1. 3. 2013 20:59

    Dobrý večer Martino, mohu jen dodat...vynikajicí!!!!.Když jsem po prvně vařila dle vašeho receptu, tak nevařím jinak....moc dobré a rychlé...děkuji a doporučuji všem. <:-)

  • Okurka | 16. 10. 2012 18:05

    Dekuji za recept, vyborne... pochutnali jsme si... :-)

  • dasa | 4. 8. 2012 23:06

    ryze jen uvarena :-)

  • JulieG | 7. 4. 2012 18:42

    ted jsem omacku dovarila a je vynikajici!!! :-D ... Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

  • Jarka | 17. 9. 2011 11:03

    Vařím také plněné papriky v rajské omáčce, ale tu dělám trochu jinak...Máme to moc rádi....

  • thellma | 3. 9. 2011 20:28

    já plním uvařenou

  • thellma | 3. 9. 2011 20:27

    Dělám tak také, dobrota :o).

  • KaRa | 3. 9. 2011 13:26

    Plni se ryzi uvarenou nebo neuvarenou? Dekuji...

  • Martina | 19. 8. 2011 13:26

    jééééé kluci ahoj ! To mě těšííííí ! Díky moc!

  • kluci z lezení | 10. 7. 2011 13:25

    Martino, ty spagety od tebe s parkem byly naprosto vynikajici, kam se hrabou papriky...Diky za veceri :-)

  • danaceks | 23. 6. 2011 08:36

    A ta omáčka :-) :-[ :-P

  • danaceks | 23. 6. 2011 08:35

    A navícta paprika :-) :-) :-P

  • danaceks | 21. 6. 2011 16:38

    to mám rád <3 :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hladká mouka Máslo Masox Mletá sladká paprika Mleté maso - míchané Pepř mletý Rajský protlak Rýže Skořice Slunečnicový olej Sůl Vejce Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

34
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
30
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
29
Snadné muffiny s čokoládou
Snadné muffiny s…
25
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
24
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Plněné papriky na Dalmátský způsob
Plněné papriky na Dalmátský způsob
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky s knedlíkem
Plněné papriky s knedlíkem
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky ve smetanové omáčce
Plněné papriky ve smetanové omáčce
Plněné pracny
Plněné pracny
  • Recepty.cz
  • Plněné papriky s rajskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact