Pekáč nebo remosku vytřeme máslem nebo olejem. Na dno pekáče naskládáme na větší kusy pokrájenou cuketu či lilek, které posypeme kořenící směsí čubrica. Na cukety naskládáme papriky, ze kterých jsme vykrojili stopku a střed ze semínky a naplnili je směsí z mletého masa.
2
Směs mletého masa (mix) uděláme klasicky jak jsme zvyklí, jen majoránku nahradíme troškou čubrica koření, ale pokud chceme můžeme směs udělat, jak jsme zvyklí.
3
Pokud budeme péct papriky na cuketě (lilku) v remosce, nebudeme vůbec podlévat, jelikož obsahují dostatek vody, která nám při pečení dostatečně postačí, pouze vše zaklopíme a během pečení jednou nebo dvakrát papriky na cuketách obrátíme, cukety necháme v klidu, bez zbytečného obracení pod paprikami. Pokud budeme péct v předehřáté troubě, nebudeme podlévat, péct budeme na 180 stupňů a nejprve cca 20 minut zakryté, poté odkryjeme a dopečeme dozlatova. Podlití si dle potřeby raději pohlídáme, v troubě se nám bude tekutina odpařovat rychleji. Cuketu (lilek) solíme jen mírně a až ke konci pečení a pokud je masová směs dostatečně osolená, tak solit ani není třeba. Pečeme cca 60 minut, dle velikosti paprik.
4
Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem. Cuketa (lilek) nám nahradí část přílohy.