• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněné papriky - Balkán
Napište svůj komentář k receptu

Plněné papriky - Balkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné papriky - Balkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g mleté maso - hovězí (může být i 1/2 hovězího s 1/2 libovějšího vepřového)
    • 8
      ks paprika
    • 6
      ks rajčata
    • 100
      g rýže Neuvařená
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • petrželová nať
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Papriky očistíme. Opatrně obřízneme stopku papriky a i s jadřincem ji vyndáme. Papriku zbavíme zbývajících jader. Cibuli nakrájíme na jemno, zlehka osmažíme na oleji, přidáme mleté maso a syrovou rýži, vše lehce osmahneme. Masovou směs necháme vychladnout.
2
Pak do směsi přidáme sůl, mletý pepř, jemně sekanou petrželovou nať a syrové vejce. Dobře promícháme. Touto směsí pak plníme (otvorem po stopce) papriky. Naplněnou papriku uzavíráme plátkem rajčete tak, aby okraje rajčete byly vtlačeny pod okraj otvoru po stopce papriky.
3
Naplněné papriky klademe vertikálně (otvorem po stopce nahoru), jednu vedle druhé, do hrnce. Zalijeme vodou, do které přidáme zbytek nakrájených rajčat. Zvlášť na troše oleje uděláme jíšku z mouky a mleté papriky, kterou pak přidáme k paprikám a necháme vařit (osobně nezahušťuji, mletou papriku dávám rovnou do vody). Papriky zvolna vaříme asi hodinu.
4
<BR><BR>Podáváme papriky přelité "omáčkou", kopečkem kysané smetany a bílým pečivem. Tato úprava plněných paprik skoro úplně vytlačila v naší rodině onu klasickou českou úpravu paprik pečených v troubě s rajskou omáčkou (a že máma dělá opravdu dobré).
5
Vaříme je v sedmilitrovém hrnci (tohle je recept jen pro čtyři lidi, takže surovin spotřebujeme více), v několika řadách nad sebou a druhý den jsou snad ještě lepší. Doporučuji vyzkoušet, sezóna levných paprik a rajčat se blíží!
6
<BR>Dobrou chuť, Pile.<BR><BR><span class=txtNadpis1>Originální název: Paprike punjene</span>
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy a brambor - Balkán

Salát z červené řepy a brambor -…

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 15. 12. 2014 18:42

    Plněné papriky byly dobré, jen jak píše pan Daniel, nebát se koření, jinak je to mdlé. Co už mě tak nezaujalo, je "omáčka" k nim, přece jen, zahuštěno jednou lžící hladké mouky, to je prostě červená voda, to se nám moc nepozdávalo, udělala jsem klasickou rajskou.

  • Milan Daniel | 26. 7. 2009 14:45

    Asi se to skutečně vyplatí jen ve větším množství, nenašel jsem hrnec, do něhož bych mohl vložit papriky "na stojato". Kromě toho: kořením nešetřit, v té vodě se zejména sůl dost vyplaví. Chuťově je to lehké, jistě stravitelnější než papriky a nějakou slaninou, ale přišlo mi to málo výrazné.

  • Anonym | 21. 6. 2005 14:12

    Jitko, tomu verim ze jsou dobre, ale to pak nejsou "balkanske" :-) Stejnym spusobem jak uvadite, je dela moje svagrova z Ostravy:-))

  • Jarka L. | 13. 6. 2005 07:08

    Tak poslušně hlásím, že jsou skutečně výborné. Moc jsme si pochutnali.

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 21:28

    Jsou vynikajici!

  • Jarka L. | 7. 6. 2005 13:51

    Tak dnes jdu vyzkoušet. Zítra dám vědět. Už teď se mi zbíhají sliny.

  • Alena | 11. 5. 2005 11:05

    Jitko tak to napiš do nového receptu, myslím, že to je vlastně nový recept.... Dám si pak do oblíbených, tyto jídla mám moc ráda a delám dle příležitosti z obdobných surovin

  • Jitka Kopecká | 11. 5. 2005 08:50

    Znám trochu jiný recept, ještě lepší. Papriky se naplní směsí mletého masa jak se připravuje na sekanou /maso, osmažená cibulka, vejce, namočené housky, česnek, majoránka, koření/, dají do pekáče nebo na plech na rozloženou nakrájenou anglickou slaninu, proloží nakrájenými rajčaty a peče se. Jak se opékají, obrací se, trvá to asi 40-60 min. Podává se s bramborovou kaší a nemá to chybu.

  • Jana Novakova | 7. 5. 2005 18:05

    Tento recept vrele doporucuji! Delam to dlouho, nase rodina to miluje a sni se na posezeny plny hrnec. Jen je nemuzu naucit si k tomu vzit chleba jako na Balkane aby zustalo i na potom.

  • Geeog Geeog | 3. 5. 2005 11:03

    Doporučil bych na místo vejce do masa přidat dvě kávové lžičky hl.mouky.Maso je tak šťavňatější a není tuhé.Doporučuji vařit i v rajské omáčce přímo a vynechat pečení.Tak jeto zdravější a o trochu cholesterolu méně.

  • Pilence | 28. 4. 2005 11:49

    Bozeno, ocenuji Vasi odvahu vyzkouset jinou nez tradicne ceskou upravu. Chvala a diky hreji, takze ja dekuji za ne! Pile

  • Božena Pešková | 27. 4. 2005 14:33

    Vynikající dobrota. A není to ani tak složité jak to vypadá. díky Píle

  • Di | 25. 4. 2005 14:59

    Proč ne, ráda zkouším nové věci.

  • Pilence | 25. 4. 2005 09:44

    Nado, Di, vyzkousejte tuto balkanskou verzi. Tato se opravdu od klasickeho ceskeho podani lisi. Tady se pouziva na ochuceni hodne petrzelove nate, syrova ryze pak varenim ziska chut od masa, papriky a rajcat... Proste je to neco jineho. Moje mama dela skvele papriky v rajske omacce (podle babiccina receptu), ale i pres to je tento recept takrka vytlacil. Snad pro tu lehkost (nezahustujeme, jime jen s kouskem peciva) a vyrazne zeleninovou chut. Pile

  • Di | 23. 4. 2005 12:49

    Nebo zalité papriky rovnou i s omáčkou upečete v troubě.Nejsem na polotovary, ale poslední dobou ráda kupuji naplněné papriky v masně Novák (jsou součástí marketů Plus). Zaliji je omáčkou, která není příliš hustá a společně upeču. Omáčku dělám z protlaku, kečupu, jíšky a vody. Mám-li, přidám zbylé červené víno. Jsou skvělé, i když nemají v nápni vařenou rýži, kterou dávám, pokud plním papriky sama.

  • Naďa | 23. 4. 2005 09:55

    Plněné papriky vařím v rajské omáčce .Prostě uvařím rajskou,papriky poskládám do kastrolu,zaleju omáčkou a zvolna vařím(dělávala to tak už moje maminka),že se dají upéct v troubě a pak teprve přelít omáčkou, jsem zjistila teprve u své tchýně!Zkrátka,jiný kraj,jiný mrav.Jen ještě jedna maličká obměna,já si tu rýži do náplně povařím.

  • Alena | 22. 4. 2005 08:54

    Milá Pile, je to sice dlouhé čtení ale stojí to za to, protože po přečtení už vím že to musím zkusit. Je to dobrý že se to nepeče a tak to můžu uvařit na chalupě, kde nemám troubu. Díky za výnikající tipy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Mleté maso - hovězí Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Petrželová nať Rajčata Rýže Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
40
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
34
Domácí krtkův dort na plechu
Domácí krtkův dort na…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Plněné papriky - Balkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact