• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněné papriky - Balkán
Napište svůj komentář k receptu

Plněné papriky - Balkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné papriky - Balkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g mleté maso - hovězí (může být i 1/2 hovězího s 1/2 libovějšího vepřového)
    • 8
      ks paprika
    • 6
      ks rajčata
    • 100
      g rýže Neuvařená
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • petrželová nať
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Papriky očistíme. Opatrně obřízneme stopku papriky a i s jadřincem ji vyndáme. Papriku zbavíme zbývajících jader. Cibuli nakrájíme na jemno, zlehka osmažíme na oleji, přidáme mleté maso a syrovou rýži, vše lehce osmahneme. Masovou směs necháme vychladnout.
2
Pak do směsi přidáme sůl, mletý pepř, jemně sekanou petrželovou nať a syrové vejce. Dobře promícháme. Touto směsí pak plníme (otvorem po stopce) papriky. Naplněnou papriku uzavíráme plátkem rajčete tak, aby okraje rajčete byly vtlačeny pod okraj otvoru po stopce papriky.
3
Naplněné papriky klademe vertikálně (otvorem po stopce nahoru), jednu vedle druhé, do hrnce. Zalijeme vodou, do které přidáme zbytek nakrájených rajčat. Zvlášť na troše oleje uděláme jíšku z mouky a mleté papriky, kterou pak přidáme k paprikám a necháme vařit (osobně nezahušťuji, mletou papriku dávám rovnou do vody). Papriky zvolna vaříme asi hodinu.
4
<BR><BR>Podáváme papriky přelité "omáčkou", kopečkem kysané smetany a bílým pečivem. Tato úprava plněných paprik skoro úplně vytlačila v naší rodině onu klasickou českou úpravu paprik pečených v troubě s rajskou omáčkou (a že máma dělá opravdu dobré).
5
Vaříme je v sedmilitrovém hrnci (tohle je recept jen pro čtyři lidi, takže surovin spotřebujeme více), v několika řadách nad sebou a druhý den jsou snad ještě lepší. Doporučuji vyzkoušet, sezóna levných paprik a rajčat se blíží!
6
<BR>Dobrou chuť, Pile.<BR><BR><span class=txtNadpis1>Originální název: Paprike punjene</span>
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy a brambor - Balkán

Salát z červené řepy a brambor -…

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 15. 12. 2014 18:42

    Plněné papriky byly dobré, jen jak píše pan Daniel, nebát se koření, jinak je to mdlé. Co už mě tak nezaujalo, je "omáčka" k nim, přece jen, zahuštěno jednou lžící hladké mouky, to je prostě červená voda, to se nám moc nepozdávalo, udělala jsem klasickou rajskou.

  • Milan Daniel | 26. 7. 2009 14:45

    Asi se to skutečně vyplatí jen ve větším množství, nenašel jsem hrnec, do něhož bych mohl vložit papriky "na stojato". Kromě toho: kořením nešetřit, v té vodě se zejména sůl dost vyplaví. Chuťově je to lehké, jistě stravitelnější než papriky a nějakou slaninou, ale přišlo mi to málo výrazné.

  • Anonym | 21. 6. 2005 14:12

    Jitko, tomu verim ze jsou dobre, ale to pak nejsou "balkanske" :-) Stejnym spusobem jak uvadite, je dela moje svagrova z Ostravy:-))

  • Jarka L. | 13. 6. 2005 07:08

    Tak poslušně hlásím, že jsou skutečně výborné. Moc jsme si pochutnali.

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 21:28

    Jsou vynikajici!

  • Jarka L. | 7. 6. 2005 13:51

    Tak dnes jdu vyzkoušet. Zítra dám vědět. Už teď se mi zbíhají sliny.

  • Alena | 11. 5. 2005 11:05

    Jitko tak to napiš do nového receptu, myslím, že to je vlastně nový recept.... Dám si pak do oblíbených, tyto jídla mám moc ráda a delám dle příležitosti z obdobných surovin

  • Jitka Kopecká | 11. 5. 2005 08:50

    Znám trochu jiný recept, ještě lepší. Papriky se naplní směsí mletého masa jak se připravuje na sekanou /maso, osmažená cibulka, vejce, namočené housky, česnek, majoránka, koření/, dají do pekáče nebo na plech na rozloženou nakrájenou anglickou slaninu, proloží nakrájenými rajčaty a peče se. Jak se opékají, obrací se, trvá to asi 40-60 min. Podává se s bramborovou kaší a nemá to chybu.

  • Jana Novakova | 7. 5. 2005 18:05

    Tento recept vrele doporucuji! Delam to dlouho, nase rodina to miluje a sni se na posezeny plny hrnec. Jen je nemuzu naucit si k tomu vzit chleba jako na Balkane aby zustalo i na potom.

  • Geeog Geeog | 3. 5. 2005 11:03

    Doporučil bych na místo vejce do masa přidat dvě kávové lžičky hl.mouky.Maso je tak šťavňatější a není tuhé.Doporučuji vařit i v rajské omáčce přímo a vynechat pečení.Tak jeto zdravější a o trochu cholesterolu méně.

  • Pilence | 28. 4. 2005 11:49

    Bozeno, ocenuji Vasi odvahu vyzkouset jinou nez tradicne ceskou upravu. Chvala a diky hreji, takze ja dekuji za ne! Pile

  • Božena Pešková | 27. 4. 2005 14:33

    Vynikající dobrota. A není to ani tak složité jak to vypadá. díky Píle

  • Di | 25. 4. 2005 14:59

    Proč ne, ráda zkouším nové věci.

  • Pilence | 25. 4. 2005 09:44

    Nado, Di, vyzkousejte tuto balkanskou verzi. Tato se opravdu od klasickeho ceskeho podani lisi. Tady se pouziva na ochuceni hodne petrzelove nate, syrova ryze pak varenim ziska chut od masa, papriky a rajcat... Proste je to neco jineho. Moje mama dela skvele papriky v rajske omacce (podle babiccina receptu), ale i pres to je tento recept takrka vytlacil. Snad pro tu lehkost (nezahustujeme, jime jen s kouskem peciva) a vyrazne zeleninovou chut. Pile

  • Di | 23. 4. 2005 12:49

    Nebo zalité papriky rovnou i s omáčkou upečete v troubě.Nejsem na polotovary, ale poslední dobou ráda kupuji naplněné papriky v masně Novák (jsou součástí marketů Plus). Zaliji je omáčkou, která není příliš hustá a společně upeču. Omáčku dělám z protlaku, kečupu, jíšky a vody. Mám-li, přidám zbylé červené víno. Jsou skvělé, i když nemají v nápni vařenou rýži, kterou dávám, pokud plním papriky sama.

  • Naďa | 23. 4. 2005 09:55

    Plněné papriky vařím v rajské omáčce .Prostě uvařím rajskou,papriky poskládám do kastrolu,zaleju omáčkou a zvolna vařím(dělávala to tak už moje maminka),že se dají upéct v troubě a pak teprve přelít omáčkou, jsem zjistila teprve u své tchýně!Zkrátka,jiný kraj,jiný mrav.Jen ještě jedna maličká obměna,já si tu rýži do náplně povařím.

  • Alena | 22. 4. 2005 08:54

    Milá Pile, je to sice dlouhé čtení ale stojí to za to, protože po přečtení už vím že to musím zkusit. Je to dobrý že se to nepeče a tak to můžu uvařit na chalupě, kde nemám troubu. Díky za výnikající tipy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Mleté maso - hovězí Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Petrželová nať Rajčata Rýže Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

483
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
117
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
99
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
69
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

  • Recepty.cz
  • Plněné papriky - Balkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact