• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněné papriky - Balkán
Napište svůj komentář k receptu

Plněné papriky - Balkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné papriky - Balkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g mleté maso - hovězí (může být i 1/2 hovězího s 1/2 libovějšího vepřového)
    • 8
      ks paprika
    • 6
      ks rajčata
    • 100
      g rýže Neuvařená
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • petrželová nať
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Papriky očistíme. Opatrně obřízneme stopku papriky a i s jadřincem ji vyndáme. Papriku zbavíme zbývajících jader. Cibuli nakrájíme na jemno, zlehka osmažíme na oleji, přidáme mleté maso a syrovou rýži, vše lehce osmahneme. Masovou směs necháme vychladnout.
2
Pak do směsi přidáme sůl, mletý pepř, jemně sekanou petrželovou nať a syrové vejce. Dobře promícháme. Touto směsí pak plníme (otvorem po stopce) papriky. Naplněnou papriku uzavíráme plátkem rajčete tak, aby okraje rajčete byly vtlačeny pod okraj otvoru po stopce papriky.
3
Naplněné papriky klademe vertikálně (otvorem po stopce nahoru), jednu vedle druhé, do hrnce. Zalijeme vodou, do které přidáme zbytek nakrájených rajčat. Zvlášť na troše oleje uděláme jíšku z mouky a mleté papriky, kterou pak přidáme k paprikám a necháme vařit (osobně nezahušťuji, mletou papriku dávám rovnou do vody). Papriky zvolna vaříme asi hodinu.
4
<BR><BR>Podáváme papriky přelité "omáčkou", kopečkem kysané smetany a bílým pečivem. Tato úprava plněných paprik skoro úplně vytlačila v naší rodině onu klasickou českou úpravu paprik pečených v troubě s rajskou omáčkou (a že máma dělá opravdu dobré).
5
Vaříme je v sedmilitrovém hrnci (tohle je recept jen pro čtyři lidi, takže surovin spotřebujeme více), v několika řadách nad sebou a druhý den jsou snad ještě lepší. Doporučuji vyzkoušet, sezóna levných paprik a rajčat se blíží!
6
<BR>Dobrou chuť, Pile.<BR><BR><span class=txtNadpis1>Originální název: Paprike punjene</span>
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy a brambor - Balkán

Salát z červené řepy a brambor -…

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 15. 12. 2014 18:42

    Plněné papriky byly dobré, jen jak píše pan Daniel, nebát se koření, jinak je to mdlé. Co už mě tak nezaujalo, je "omáčka" k nim, přece jen, zahuštěno jednou lžící hladké mouky, to je prostě červená voda, to se nám moc nepozdávalo, udělala jsem klasickou rajskou.

  • Milan Daniel | 26. 7. 2009 14:45

    Asi se to skutečně vyplatí jen ve větším množství, nenašel jsem hrnec, do něhož bych mohl vložit papriky "na stojato". Kromě toho: kořením nešetřit, v té vodě se zejména sůl dost vyplaví. Chuťově je to lehké, jistě stravitelnější než papriky a nějakou slaninou, ale přišlo mi to málo výrazné.

  • Anonym | 21. 6. 2005 14:12

    Jitko, tomu verim ze jsou dobre, ale to pak nejsou "balkanske" :-) Stejnym spusobem jak uvadite, je dela moje svagrova z Ostravy:-))

  • Jarka L. | 13. 6. 2005 07:08

    Tak poslušně hlásím, že jsou skutečně výborné. Moc jsme si pochutnali.

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 21:28

    Jsou vynikajici!

  • Jarka L. | 7. 6. 2005 13:51

    Tak dnes jdu vyzkoušet. Zítra dám vědět. Už teď se mi zbíhají sliny.

  • Alena | 11. 5. 2005 11:05

    Jitko tak to napiš do nového receptu, myslím, že to je vlastně nový recept.... Dám si pak do oblíbených, tyto jídla mám moc ráda a delám dle příležitosti z obdobných surovin

  • Jitka Kopecká | 11. 5. 2005 08:50

    Znám trochu jiný recept, ještě lepší. Papriky se naplní směsí mletého masa jak se připravuje na sekanou /maso, osmažená cibulka, vejce, namočené housky, česnek, majoránka, koření/, dají do pekáče nebo na plech na rozloženou nakrájenou anglickou slaninu, proloží nakrájenými rajčaty a peče se. Jak se opékají, obrací se, trvá to asi 40-60 min. Podává se s bramborovou kaší a nemá to chybu.

  • Jana Novakova | 7. 5. 2005 18:05

    Tento recept vrele doporucuji! Delam to dlouho, nase rodina to miluje a sni se na posezeny plny hrnec. Jen je nemuzu naucit si k tomu vzit chleba jako na Balkane aby zustalo i na potom.

  • Geeog Geeog | 3. 5. 2005 11:03

    Doporučil bych na místo vejce do masa přidat dvě kávové lžičky hl.mouky.Maso je tak šťavňatější a není tuhé.Doporučuji vařit i v rajské omáčce přímo a vynechat pečení.Tak jeto zdravější a o trochu cholesterolu méně.

  • Pilence | 28. 4. 2005 11:49

    Bozeno, ocenuji Vasi odvahu vyzkouset jinou nez tradicne ceskou upravu. Chvala a diky hreji, takze ja dekuji za ne! Pile

  • Božena Pešková | 27. 4. 2005 14:33

    Vynikající dobrota. A není to ani tak složité jak to vypadá. díky Píle

  • Di | 25. 4. 2005 14:59

    Proč ne, ráda zkouším nové věci.

  • Pilence | 25. 4. 2005 09:44

    Nado, Di, vyzkousejte tuto balkanskou verzi. Tato se opravdu od klasickeho ceskeho podani lisi. Tady se pouziva na ochuceni hodne petrzelove nate, syrova ryze pak varenim ziska chut od masa, papriky a rajcat... Proste je to neco jineho. Moje mama dela skvele papriky v rajske omacce (podle babiccina receptu), ale i pres to je tento recept takrka vytlacil. Snad pro tu lehkost (nezahustujeme, jime jen s kouskem peciva) a vyrazne zeleninovou chut. Pile

  • Di | 23. 4. 2005 12:49

    Nebo zalité papriky rovnou i s omáčkou upečete v troubě.Nejsem na polotovary, ale poslední dobou ráda kupuji naplněné papriky v masně Novák (jsou součástí marketů Plus). Zaliji je omáčkou, která není příliš hustá a společně upeču. Omáčku dělám z protlaku, kečupu, jíšky a vody. Mám-li, přidám zbylé červené víno. Jsou skvělé, i když nemají v nápni vařenou rýži, kterou dávám, pokud plním papriky sama.

  • Naďa | 23. 4. 2005 09:55

    Plněné papriky vařím v rajské omáčce .Prostě uvařím rajskou,papriky poskládám do kastrolu,zaleju omáčkou a zvolna vařím(dělávala to tak už moje maminka),že se dají upéct v troubě a pak teprve přelít omáčkou, jsem zjistila teprve u své tchýně!Zkrátka,jiný kraj,jiný mrav.Jen ještě jedna maličká obměna,já si tu rýži do náplně povařím.

  • Alena | 22. 4. 2005 08:54

    Milá Pile, je to sice dlouhé čtení ale stojí to za to, protože po přečtení už vím že to musím zkusit. Je to dobrý že se to nepeče a tak to můžu uvařit na chalupě, kde nemám troubu. Díky za výnikající tipy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Mleté maso - hovězí Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Petrželová nať Rajčata Rýže Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Kuřecí prsíčka na kari s česnekem

Živánská

Živánská

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

36
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
35
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od lektorky Kristýny Paulus
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od…
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Princezna Kate po rakovině: Dojemné setkání s rodinou mrtvé fotografky (†17)

Princezna Kate po rakovině: Dojemné setkání s rodinou mrtvé fotografky (†17)

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

  • Recepty.cz
  • Plněné papriky - Balkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact