Vepřové panenky omyjeme a osušíme je papírovou utěrkou. Každý plátek podélně rozkrojíme, ale jen do dvou třetin, a přes potravinářskou folii ho lehce naklepeme. Jemně osolíme, poklademe anglickou slaninou nebo uherským salámem, nadrobno pokrájenými žampiony, pórkem a hermelínem, který jsme nakrájeli na plátky.
2
Potom plátky masa zavineme a podle potřeby je zpevníme párátky, aby dobře držely pohromadě. Vložíme je do pekáčku či jiné nádoby, ve které jsme zvyklí péci, a plněné panenky zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí, žampiony a zbylou slaninou pokrájenou na drobné kostičky. Zalijeme asi 1,5 dl vody.
3
Maso pečeme asi 1,5 hodiny na 220 stup. podle potřeby podléváme vodou. Asi 20 min. před dokončením dopékáme již v odklopené nádobě tak, aby pokrm získal hezkou zlatavou barvu.
4
Podáváme s bramborovými kroketami a zeleninovou oblohou.