Palačinky: do mléka rozkvedláme celé vejce a přidáváme hladkou mouku dokud těsto nezhoustne tak, aby bylo stále mírně tekuté. Hotové palačinky přikryjeme talířem nebo vložíme do mírně vyhřáte trouby, aby úplně nevychladly.
2
Na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, který posypeme směsí koření. Ze zeleninové směsi vyndáme feferonku, cibulky a okurku, které poslouži jako ozdoba hotového pokrmu. Ze směsi slijeme vodu a buď vhodíme na pánev, nebo předtím propláchneme, abychom zmírnili pálivost feferonky. V misce si zvlášť rozkvedláme vejce s kremžskou horčicí, které pak nalijeme na pánev. Dobře promícháme, dochutíme solí, popř. pepřem. Palačinky naplnime směsí a přeložíme.
3
Talíř dozdobíme zbylou zeleninou ze směsi Moravanka nebo čerstvou.