• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Plněné ořechy IV.
Napište svůj komentář k receptu

Plněné ořechy IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 89
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné ořechy IV.
Plněné ořechy IV.
Plněné ořechy IV.
Plněné ořechy IV.
Plněné ořechy IV.
Plněné ořechy IV.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Příprava plněných ořechů sice vyžaduje trošku trpělivosti, výsledek ale stojí za to. Vychutnejte si tohle jemné cukroví s úžasnou náplní, které potěší všechny mlsné jazýčky.

Suroviny

20 porce
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • hnědý rum případně
    • 100
      g cukr krupice
  • Ořechy
    • 140
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 140
      g tuk např. Hera
    • 2
      lžíce kakao 1-2
    • 140
      g ořechy mleté

Postup přípravy receptu

1
Ořechy: vše zpracujeme na vále v těsto. Plníme do suchých ořechových formiček. Pečeme ve středně teplé troubě (cca na 150 °C) a po upečení je ihned vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Studené plníme krémem a slepujeme 2 k sobě. Libovolně zdobíme (např.jenom špičky namáčíme do čokolády a obalíme v mletých oříškách).

RADA: Vychytávky, které využijete nejen při pečení sladkého!

2
Krém: celá vejce, cukr krupici a vanilkový cukr šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí (na radu cukrářky šlehat 1/2 hodiny)Pak za občasného prošlehání necháme vychladnout. Máslo našleháme s moučkovým cukrem a po částech přidáváme vychladlou vaječnou hmotu, příp. trošku rumu a našleháme. Tento krém je sice pracný, ale vzhledem k omu, že jsou v něm vajíčka "tepelně upravená" ,vydrží mnohem déle, než např, krém s pudinkem.

RADA: Jak skladovat vajíčka?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné ořechy II.

Plněné ořechy II.

Kakaové ořechy plněné máslovým krémem

Kakaové ořechy plněné máslovým krémem

Ořechy plněné

Ořechy plněné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Arwen 29
    Arwen 29 | 12. 12. 2017 12:01

    Chuťově je těsto dobré jen opravdu nejdou ven z formiček.Za sebe radím,podívejte se po jiném receptu pokud nemáte silikonové formičky :|

  • Pavla | 15. 12. 2016 18:43

    Ořechy jsem ani neochutnala, jako drobenka do nepečeného snad půjdou. Bohužel jsem přišla o všechny své recepty a tak hledám nové. Tento opravdu ne, vyklopit nejdou vůbec, ani za horka, ani za tepla a ani za studena. i lžičkou vyškrabat jdou špatně a to mám ještě kvalitní formy po babičce, ze kterých to vyklouzne samo. Moc mě to mrzelo, protože to se mnou dělala dcera a její slzy, že se to nepovedlo, byly hrozné

  • Pavla | 15. 12. 2016 18:42

    Ořechy jsem ani neochutnala, jako drobenka do nepečeného snad půjdou. Bohužel jsem přišla o všechny své recepty a tak hledám nové. Tento opravdu ne, vyklopit nejdou vůbec, ani za horka, ani za tepla a ani za studena. i lžičkou vyškrabat jdou špatně a to mám ještě kvalitní formy po babičce, ze kterých to vyklouzne samo. Moc mě to mrzelo, protože to se mnou dělala dcera a její slzy, že se to nepovedlo, byly hrozné

  • Zuzka | 13. 12. 2016 13:17

    Těsto je úžasně křehké, šlo krásně vyklopit, zlomila jsem pouze 1 kousek a to bych řekla, že schválně, abych zkusila, jak chutnají ;-) Jinak chtěla bych zkusit tento krém, ale bojím se, aby se povedl, ale zároveň chci, aby vydržel déle než pudingový. Máte někdo tip? Jsem kojící, takže rumem to moc konzervovat nechci :-D

  • Alča | 9. 12. 2016 15:56

    Ořechy jsem pekla včera a výborné. Mám silikonovou formu na ořechy, takže šly vyklopit nádherně. Pekla jsem je na 150 °C asi 20 minut. Krém jsem si raději připravila jiný, po přečtení komentářů :).

  • Lucie | 6. 12. 2016 16:14

    Tak jsem je dnes dělala, chutově dobré, ale opravdu nejdou vyklopit z formiček, ani teplé, ani studené, ani přes studenou utěrku. Až všechny formičky vyškrabu, tak zkusím formičky vymazat, snad to potom půjde

  • maceva | 29. 12. 2015 20:32

    Krém jsem sice dělala podle jiného receptu, ale těsto musím rozhodně pochválit - skvělé, křehké a přitom při vyklapování bez problémů.

  • maceva | 29. 12. 2015 20:32

    Krém jsem sice dělala podle jiného receptu, ale těsto musím rozhodně pochválit - skvělé, křehké a přitom při vyklapování bez problémů.

  • Marienka222 | 21. 12. 2015 17:33

    mk

  • Marienka222 | 21. 12. 2015 16:20

    Ořechy jsem včera upekla, jak s kakaem, tak světlé, a těsto musím opravdu pochválit, je moc dobré a krásně se vyklapovalo. :-\ :-S :-S Bohužel krém byl něco hrozného. Nevím, zda se tím půlhodinovým šleháním nemyslelo ruční, já to dělala šlehačem, chtěla jsem dodržet tu půl hodinu, ale už po deseti minutách byl krém tak tuhý, že nešel šlehat, tak jsem to vypla, horko těžko seškrabala ze stěn kastrůlku a dala vychladnout, poté jsem podle receptu dodělala, ale z onoho vaječného "krému" zbyla jen hmota tvrdá jako kámen, po dlouhém snažení se mi aslespoň podařilo ji ve zbylých ingrediencíh na krém rozdrobit tak, aby se to dalo celkově vydávat za krém, chuťově ot není špatné, ale už nikdy více. Recept na těsto ořechů si opíši, ale krém budu hledat jiný. P.S. A krému by stačila třetina, možná i čtvrtina na výše napsanou dávku těsta ( více než půlka mi ho zbyla :( )

  • Zuzana | 18. 12. 2015 18:50

    Díky za tip s utěrkou. Moc mi to pomohlo

  • Martin | 18. 12. 2015 17:10

    Letos jsem podle tohoto receptu pekl poprvé a jsou úplně v pohodě. Nedávám kakao, ale místo máslového krému si dělám náplň z karamelizovaného kandovaného mléka, které zahustím namletými ořechy s trochou rumu .. to je pak paráda .. A nikdo si ani nemůže stěžovat, že tomu chybí ořechová chuť ;-)

  • Jitka | 14. 12. 2015 19:33

    tak já už vyzkoušela spousty těst, vlastně každý rok nový a nový a letos jsem udělala tento recept a nemůžu říci, že by byli jak papír nebo že by nešli vyklopit...všechno úplně v poho a naopak i přátelé řekli, že jsou vynikající, mají opravdu ořechovou chuť a já musím péct další várku. :-P

  • Marta | 10. 12. 2015 20:03

    Heleno, ano jsou jak papir,takove krupky pruhledne

  • Marta | 10. 12. 2015 19:49

    No tak kdyz uz jsem to testo uhnetla tak mi prislo hodne mastne,nicmene jsem chtela dodrzet recept,tak jsem nic nepridala. Naplnila jsem formicky a upekla,testo prusvitne,mastne,vubec to nemelo nic spolecneho s orechama co znam :( zklamalo me to,testo decka uzdibuji jen tak :-(

  • luciankag | 4. 12. 2015 20:18

    Zdravím. Právě jsem do pekla a mmusím říct super recept .Šli perfektnĕ vyklopit. :-) . Děkuji.

  • Zinka | 26. 11. 2015 10:54

    Zdravím všechny co rády pečou. Chtěla bych jen přidat malý tip - pomůcku. Když nejdou ořechy vyklepnout, tak si vezmu mokrou utěrku a ořechy ve formičkách na ni na chvilku položím. Pak jdou bez problému vyklepnout. U mě to tedy funguje. ;-)

  • Katy | 16. 12. 2014 15:49

    Dobrý den, tento recept mě zaujal hlavně kvůli všem kladným kemontářům. Letos chci péct ořechy poprvé, tak snad nic nepokazím :-) Ale chtěla jsem se zeptat, podle kakaa přidaného do těsta, usuzuji, že budou ořechy nakonec tmavé nebo ne? manžel by mi totiž tmavé ořechy nejedl :-) Můžu tedy kakao do těsta vynechat nebo popřípadě něčím nahradit, nevíte? Děkuji za rady!

  • Katy | 16. 12. 2014 15:43

    Dobrý den, tento recept mě velice zaujal hlavně kladnými komentáři. Ořechy chci letos péct poprvé, tak se trochu bojím, jestli půjdou vyklepnout - všichni mě tím děsí :-) Ale chtěla jsem se zeptat, podle kakaa do těsta, bych řekla, že budou ořechy asi tmavé, že? Ale tmavé ořechy by mi manžel nejedl, myslíte, že můžu prostě vynechat ty 2 lžičky kakaa nebo popřípadě je něčím nahradit? Děkuji za rady!

  • Michaela | 15. 12. 2014 08:30

    Cukroví jsem nikdy nepekla,ale miluju ořechy tak jsem vyzkoušela tento recept a jsou výborné. Žádný se nerozbil,šly krásné vyklopit,prostě paráda Odteď budu péct každý rok ;-)

  • katka Teichmannová | 13. 12. 2014 13:46

    Formičky nevymazávám, ale doporučuji, nechat po vyjmutí z trouby zchladnout. Vyklepávájí se a nelámou. U některých receptů to je doporučené ale u něterých vyklepávat horké, což už nikdy neudělám. Je ale třeba více formiček.

  • Helena | 12. 12. 2014 22:22

    Nejhorší recept na plněné ořechy, jsou jak papír, vůbec nejdou vyklepnou z vymazané formičky, rozpadnou se, už nikdy více.

  • miminko79 | 4. 12. 2014 12:30

    já formičky také nevymazavám jen je namáčím do polohrubé mouky a vyklopím bez problému :-))

  • Petra | 23. 11. 2014 22:01

    ořechy jsme doma nikdy nedělali. jedla jsem je vždy jen u někoho. před 3lety jsem našla tento recept a nedám na něj dopustit. výborné. dělávám je tak 3-4týdny před vánocemi a krémem plním těsně před (cca 4 dny) krém používám jiný než je uveden zde v receptu (maslo, rum, orechy, cukr) oceňuji, že se nemusí vymazávat formičky.

  • Šárka | 12. 4. 2014 15:12

    Dělala jsem loni na vánoce a byly moc dobré. Ze všech druhů co jsem dělala, chutnaly všem nejvíce. 8-)

  • Simča S.
    Simča S. | 24. 11. 2013 22:17

    Jo jo, Simča v těsném závědu za Jirkou - je to tak, 2 hodiny (zavřené plechovky) vařit, pak nechat vychladnout (důležité!!!!! neotevírat horké ani teplé - funguje jako rozkarbovaná bublinková limča, ale navíc je to horké, bacha. Spálenina od karamelu je děsná!!!!) otevřít a vmíchat celé změklé máslo. Ale koukala jsem, že se dá leckde koupit už Tatra Salko karamelové, takže odpadá to vaření.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2013 21:16

    ...pokud můžu zatím odpovědět za Simču: většina karamelových krémů je ze Salka vařeného v plechovce cca 2 hodiny v hrnci s horkou vodou a kostky másla, které vyšleháme společně s vychladlým zkaramelizovaným Salkem ;-) ... Simča Vám ale určitě brzy odpoví ;-) ...

  • kacenda | 24. 11. 2013 21:07

    Simi, můžu poprosit o recept na karamelovou náplň? Zní to skvěle :-)

  • MARTINA | 17. 12. 2011 19:14

    Ahoj, jak dlouho se peče při 150°C?

  • recepty73
    recepty73 | 12. 12. 2010 09:15

    Simi,nikdy,asi jsem měl kliku... ;-) :-D

  • Simča S.
    Simča S. | 12. 12. 2010 00:36

    Jirko, ani u receptů, kde je výslovně uvedeno, že se těsto plní do vymazaných formiček??? To bych si asi netroufla - abych ty ořechy pak dostala z formiček ven....

  • recepty73
    recepty73 | 11. 12. 2010 13:57

    ...formičky nevymazávám nikdy ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 11. 12. 2010 13:53

    Ocenila jsem především to, že se nemusí formičky vymazávat. Hned za tepla jsem je vyklápěla a šlo to celkem snadno. Rozbila jsem jen jednu půlku... Plnila jsem krémem karamelovým. Ořechy se moc povedly a budu je dělat i další roky. Z dávky mám 50 kousků plněných ořechů.

  • Maruška * | 7. 1. 2008 15:35

    Aničko, jsem ráda, že se povedly. Vzpomínala jsem na Vás.Přeji zdraví a pohodu v novém roce.:-)))

  • Anna Č. | 4. 1. 2008 18:14

    Maruško, ořechy byly vynikající,ještě jednou dík za recept.

  • Anna Č. | 16. 11. 2007 13:10

    Paní Maruško,naplánovala jsem si pro letošní vánoce plněné ořechy,v mých receptech jsem hledala marně a ten Váš mi přišel jako na zavolanou.Krém znám a k němu mám recept na ořechové rohlíčky tvarované rukama,ale nikdy se mi nezdařily.Takže Vám věřím,že recept je bezvadný.Již dnes vím,že Vaše ořechy budou na našem vánočním stole.A po svátcích Vám napíši,jak nám chutnalo.Dávám Vám za 1.Přeji pěkný den.

  • Maruška * | 13. 11. 2007 14:32

    Paní Aničko, z dávky je asi 50 - 60 ks slepených (hotových)ořechů. Ořechy si peču předem, jak mi vychází čas a uchovávám je srovnané po 4 - 6 ks na sobě. Plním je jako všechno cukroví s krémem co nejpozději před vánocemi, není problém s tím, že by nezměkly. Přeji Vám, ať Vám chutnají.:-)))

  • Anna Č. | 13. 11. 2007 13:24

    Recept mne velmi zaujal.Kolik je asi z tohoto množství slepených ořechů?A jak dlouho před Vánocemi je třeba je péct?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Plněné ořechy
Moučníky Cukroví Pečení Pošírování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

110
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
84
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
78
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
77
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
76
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Plněné ořechy
Plněné ořechy
Plněné ořechy II.
Plněné ořechy II.
Plněné ořechy III.
Plněné ořechy III.
Plněné ořechy podle pí.Jonové
Plněné ořechy podle pí.Jonové
Plněné papriky
Plněné papriky
Plněné papriky alla Materana
Plněné papriky alla Materana
  • Recepty.cz
  • Plněné ořechy IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact