Bílky a krystalový cukr vyšlehat nad párou v tuhý sníh. Jemně vmícháme namleté ořechy, pokud je řídké, tak dohustíme strouhankou (houstne s odstupem času, nepřehnat). Na pečící papír stříkáme rohlíčky z cukrářského pytlíku se střední velikostí trubice.
3
Pečeme ve středně nahřáté troubě do 140 stupňů 8-9minut (spodní+horní ohřev, bez větráku). Po upečení chvilku vychladnout, bodou se lépe sundávat, protože nebudou tak křehké.
4
Krém:
5
Celá vejce a cukr krystal ušleháme do hustého krému. Přeneseme nad páru a stále šléháme až je krém horký (nesmí vřít, ale nelze v něm udržet prst). Odstavíme a dáme vychladnout.
6
Moučkový cukr, máslo a kakao utřeme do krému. Možno přidat špetku soli, krém se lépe utře. Do utřeného másla po trošce přidáváme vychladlý krém (oba krémy musí mít stejnou teplotu, jinak se mohou srazit). Můžeme přidat trochu rumu. Pokud se krém srazí, lze jej na chviličku dát do mikrovlnky (na pár vteřin, max 15) a hned vyšlehat.
7
Vychladlým krémem uděláme umělecky vlnky na rohlíčky pomocí cukrářského pytlíku se střední velikostí. Necháme hodně vychladit, nejlépe přes noc v lednici. Krém musí být dobře přilepený k rohlíčku.
8
Poleva:
9
V rozpuštěné čokoládě (min. 30% obsahu kakaa) s tukem (nebo vlastní výroby) namáčíme rohlíčky "hore nohama", tak aby čokoláda pokryla krém. Dáme do chladna.
10
Skladování:
11
Skladovat v papírové krabici, cukroví musí větrat, jinak těsto od krému příliš zvlhne a rozpadne se. Nezavírat do plastových krabiček. Lze použít jiný krém, ale musí být na tukovém (máslovém) základu, jinak opět korpus od krému zvlhne a bude se bortit. Nehledě na to, že např. pudinkové krémy vysychají, zmenšují se a gumovatí, navíc snáze podléhají skáze.