Na pánvi rozpálíme olej, ve kterém osmahneme tři stroužky česneku, jednu velkou cibuli a chapadla z olihní (vše pokrájené na malé kostky). Když je maso měkké, přidáme asi tři hrstě rýže, kterou jsme si předem uvařili, nastrouháme syrovou mrkev, chvilenku podusíme a vše ochutíme vegetou, solí a pepřem. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať.
2
Touto směsí naplníme olihně. Do pekáčku dáme olej. Celé dno poklademe bramborami, které jsme oloupali a nakrájeli na čtvrtky. Naplněné olihně dáme na brambory a vše pečeme v troubě, dokud nejsou brambory i olihně měkké. Při pečení olihně několikrát obrátíme. Upečené pokapeme citronem a sevírujeme.
3
U nás někdy koupíte olihně očištěné, tak můžete místo chapadel pokrájet do rýže jedno tělo.