g
smetanový sýr
Riccota (nebo i gervais, lučina, mascarpone)
1
ks
cibule
1
stroužek
česnek
Na omáčku
100
g
rajský protlak
2
ks
rajčata
1
ks
cibule
5
lžíce
olej
1
stroužek
česnek
vegeta
bazalka
Postup přípravy receptu
1
Obří mušle uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme, jemně nakrajíme a na rozpáleném oleji necháme společně s česnekem změknout. Špenát umyjeme a vaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Poté špenát přecedíme a nakrájíme na malé kousky. Špenát smícháme s osmahlou cibulkou a česnekem, přidáme sýr a všechno promícháme. Pomocí lžičky nandáme do každé mušle špenátovou směs.
2
Najemno nakrájenou cibulku necháme zesklovanět na oleji, poté přidáme česnek, rajčata, protlak, ochutíme vegetou a bazalkou. Omáčku vaříme asi 10 minut, dokud nezhoustne. Naplněné mušle rozložíme do omáčky otvorem nahoru a asi 10-15 minut prohříváme zakryté pokličkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gábina H
|25. 3. 2009 08:50
Tento týden mají velké mušle v Normě - viz leták vlevo dole http://www.norma-online.de/cz/flyer/KW13_01-02.jpg
Ivana Samcová
|28. 1. 2009 19:03
Moc děkuji za vysvětlení. Zkusím se po nich podívat v Kauflandu. Oba receptíky vypadají lákavě, těstoviny, špenát,.. to u nás můžeme. Zdravím a přeji krásný večer. Ivana
Tereza J.
|28. 1. 2009 18:48
Ivanka, sú to cestoviny, ale veľkosť mušličiek je taká, že sa dajú plniť ako cannelloni. Majú veľkosť asi 6 cm.
niobe nightingale
|28. 1. 2009 18:47
To jsou úplně normální těstovinový mušle, ale jsou gigantický - já jí mám akorát do dlaně .) Na jednu porci se dávaji 4 kusy mušlí
Ivana Samcová
|28. 1. 2009 18:12
Přiznám se, že vůbec netuším o jakých obřích mušlích mluvíte. Mohla bych požádat o vysvětlení? Díky. Ivana
niobe nightingale
|28. 1. 2009 17:29
zkuste je, vypadaji docela efektně a samozřejmě chutnaji dobře
ladislava staffenová
|28. 1. 2009 17:11
Tak tohle si ukládám, to vypadá také velice dobře a už jsem ty obří mušle objevila, takže díky tomuto receptu i receptu Terezky je udělám :-))