• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněné medové trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Plněné medové trubičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné medové trubičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g tuk
    • 200
      g cukr mletý
    • 3
      lžíce med
    • 4
      lžíce mléko
    • 2
      ks žloutek
  • Náplň
    • 180
      g cukr
    • 5
      lžíce med
    • 200
      ml mléko
    • 100
      g ořechy
    • 1
      balíček dětské piškoty drcené
    • 100
      ml hnědý rum
    • 100
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Těsto zpracujeme na hladké a vláčné. Dáme na 2 hodiny odpočinout do chladu. Potom vyválíme na tenký plát a vykrájíme větší kolečka (průměr asi 8 cm). Natočíme na trubičky a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Ještě teplé musíme sejmout a nechat vychladnout.
2
Náplň: do mléka přidáme oříšky, cukr, med a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Ochutíme rumem a zahustíme piškotovými drobečky do polotuhé konzistence. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu a trubičky do poloviny namočíme a potom je naplníme oříškovou náplní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové trubičky

Medové trubičky

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Melody | 3. 12. 2010 21:05

    Stran konzistence těsta - ideál je 5 lžic mléka a více medu. Pak to jde jedna báseň, ovšem musí se natáčet na trubičky hodně na fest, jinak "sesedávají" a z trubiček jsou maličko ležaté trubičky :-) nicméně chuť je vynikající, místo tuku bych tedy pro lepší konzistenci přidala med - klidně dvě poctivé lžce navíc. :-)

  • Hana Šimmerová | 6. 12. 2007 10:38

    Právě jsem dopekla, nakonec to šlo celkem dobře. Už se těším, až je naplním.

  • Di | 5. 12. 2007 21:46

    Pekla jsem je včera. Přidala jsem trochu mléka, těsto se zpočátku drobí. Po uležení se s ním však pracuje skvěle.

  • Hana Šimmerová | 5. 12. 2007 17:44

    Tedy mně to nešlo vůbec prodělat, musela jsem přidat tuk a stejně je to hodně tuhé. Doufám, že to nějak vyválím..

  • Di | 8. 1. 2007 18:22

    .. a do těch zbylých trubiček jsem dala pařížskou šlehačku. I tyto byly moc dobré. Perfektní bylo, když se trubičky proležely, že čokoládová část zůstala křupavá, zatímco holá změkla. Dávám za 1.

  • Di | 20. 12. 2006 16:28

    Mně zůstala 1/5 nenaplněných trubiček.

  • Hana Rožníčková | 20. 12. 2006 16:02

    Lenčo, já většinou automaticky dělám víc náplně. Máme rádi vše dost naplněné, takže většinou mi nestačila.

  • Lenča | 20. 12. 2006 14:46

    Ted jsem pochopila proč jsem mela ten nepoměr trubiček a naplně. Dělala jsem stejný průměr koleček, ale na větší trubičky.

  • Hana Rožníčková | 20. 12. 2006 14:36

    Já jsem vykrajovala kolečka, jak je uvedeno v receptu, namotala ( spíše jen obtočila trubičku ) a dala péci spojem dolů, nic se neotvíralo. Náplň jsem si upravila více do ořechova, bez medu a pocákala čokoládovou polevu cik-cak. Jsou vynikající.

  • Di | 20. 12. 2006 14:18

    Já jsem vykrajovala kolečka cca 5 cm v průměru, namotala na malé kónické trubičky, dala spojem dolů na plech a upekla. Šlo to jako po másle. Jen jsme dala do těsta pouze polovinu cukru a do náplně jen 6 lžic mdu a žádný cukr. Náplň mi nevytéká, je hustá.

  • Anonym | 20. 12. 2006 14:07

    No tu píšu, že upečú kolečka a potom navimú na varečku, čiže je to fajn nápad, hneď piecťnamotané na trubičkách. Možno by nebol zlý nápadich namotávať tak ako kremrolky narezané na pásiky.

  • Anonym | 20. 12. 2006 14:04

    A vykrajovali ste kolečka, nebo proužky a tak namotávali?

  • Lenča | 20. 12. 2006 13:53

    Dělala jsem krátce po vložení receptu. S těstem se dělalo dobře. Po upečení trubičky vypadaly pěkně. Nádivka se taky dělala dobře. Ale bylo ji z této dávky pouze na polovinu trubiček střední velikosti. Nádivkou pomoci igelit. pytlíku jsem plnila snadno. Přiště se pokusim trubičky péct spojem nahoru, aby nádivka nevytékala ven.

  • Hana Rožníčková | 20. 12. 2006 13:34

    Já jsem je pekla i s trubičkama. Ani mě nenapadlo, že to má být jinak...nebo jóó..

  • Anonym | 20. 12. 2006 12:45

    To jste na trubičkách i namotávané i pekli?

  • Di | 19. 12. 2006 21:37

    Trubičky jsem dala místem spoje na plech, aby se nerozevíraly. Dělalo se s nimi dobře. Dnes jsem je plnila-- také to šlo dobře, použila jsem normální zdobičku se širokým otvorem. Vypadají senzačně, ale zatím jsem neochutnala - určitě se musí odležet.

  • Hana Rožníčková | 8. 12. 2006 15:30

    Tak jsem dnes upekla, s těstem nebyl žádný problém, krásně se zadělávalo i rozvalovalo, dobře drželo tvar na trubičkách. Jsem zvědavá, až je naplním jaké budou. S medovým pečivem pracuju ráda.

  • Anonym | 1. 12. 2006 14:01

    Letos jsem si je chtěla taky vyzkoušet,pravda je to trochu piplačka,ale výsledek je super,povedly se.Pekla jsem je po 9 na plechu,průměr asi 5cm.Už se těším až je naplním a nazdobím a rodina je ochutná...

  • Dana Toušková | 1. 12. 2006 07:29

    Mám velkou prosbičku, chtěla bych tyto trubičky vyzkoušet, ale mám špatné zkušenosti s medovým pečivem, které jsem natáčela na trubičky. Těsto se rozteklo a místo trubiček jsem měla placku s tunýlkem. Nedopadnu s tímto těstem také tak?. Máme medové trubičky strašně rádi, ale ty co dělám jsou hrozně pracné - zdlouhavé, peču vždy tak 4-5 koleček a horké natáčím na vařečku.

  • Hanča | 15. 11. 2006 13:07

    Trubičky necháme odležet aspoň 4 dny - jsou lepší i když jsou už druhý den měkké.

  • bramborka | 12. 11. 2006 16:31

    Chystám se je vyzkoušet a napíše autor jestli jsou hned měkké nebo se potřebují proležet?

  • Hanka | 8. 11. 2006 14:18

    kolik je z této dávky trubiček díky.

  • Hana Rožníčková | 4. 11. 2006 09:57

    Jé, Jituš díky za bezvadný nápad.

  • Jituš | 3. 11. 2006 22:32

    Já plním kremrole tak, že kovovou trubičku upevním gumičkou na plátený zdobicí sáček a pak to jde samo, tady bych na to šla stejně.

  • Věra | 3. 11. 2006 12:04

    Možnás se to plní sáčkem, pokud není sáček tak obyč. igelit pytlíkem dole nastřiženým. Lžičkou bych to nezkoušela :-)

  • Jana | 3. 11. 2006 11:52

    Neumím si představit,jak je plníte,lžičkou?Nepadá pak náplň ven při jídle?

  • bramborka | 3. 11. 2006 10:08

    Určitě vyzkouším.Kombinaci ořechy,med,čokoláda my můžeme.

  • Hana Rožníčková | 3. 11. 2006 10:04

    Už jsem si to uložila do oblíbených, chtěla bych to vyzkoušet, musí to být dobrota.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Pošírování Vaření Chlazení Vánoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Dětské piškoty Hladká mouka Hnědý rum Med Mléko Ořechy Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Česneková pomazánka z červené řepy

Česneková pomazánka z červené řepy

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

75
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
56
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
55
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
45
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Plněné medové trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact