• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné medové trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Plněné medové trubičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné medové trubičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g tuk
    • 200
      g cukr mletý
    • 3
      lžíce med
    • 4
      lžíce mléko
    • 2
      ks žloutek
  • Náplň
    • 180
      g cukr
    • 5
      lžíce med
    • 200
      ml mléko
    • 100
      g ořechy
    • 1
      balíček dětské piškoty drcené
    • 100
      ml hnědý rum
    • 100
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Těsto zpracujeme na hladké a vláčné. Dáme na 2 hodiny odpočinout do chladu. Potom vyválíme na tenký plát a vykrájíme větší kolečka (průměr asi 8 cm). Natočíme na trubičky a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Ještě teplé musíme sejmout a nechat vychladnout.
2
Náplň: do mléka přidáme oříšky, cukr, med a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Ochutíme rumem a zahustíme piškotovými drobečky do polotuhé konzistence. Ve vodní lázni roztopíme čokoládu a trubičky do poloviny namočíme a potom je naplníme oříškovou náplní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové trubičky

Medové trubičky

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Melody | 3. 12. 2010 21:05

    Stran konzistence těsta - ideál je 5 lžic mléka a více medu. Pak to jde jedna báseň, ovšem musí se natáčet na trubičky hodně na fest, jinak "sesedávají" a z trubiček jsou maličko ležaté trubičky :-) nicméně chuť je vynikající, místo tuku bych tedy pro lepší konzistenci přidala med - klidně dvě poctivé lžce navíc. :-)

  • Hana Šimmerová | 6. 12. 2007 10:38

    Právě jsem dopekla, nakonec to šlo celkem dobře. Už se těším, až je naplním.

  • Di | 5. 12. 2007 21:46

    Pekla jsem je včera. Přidala jsem trochu mléka, těsto se zpočátku drobí. Po uležení se s ním však pracuje skvěle.

  • Hana Šimmerová | 5. 12. 2007 17:44

    Tedy mně to nešlo vůbec prodělat, musela jsem přidat tuk a stejně je to hodně tuhé. Doufám, že to nějak vyválím..

  • Di | 8. 1. 2007 18:22

    .. a do těch zbylých trubiček jsem dala pařížskou šlehačku. I tyto byly moc dobré. Perfektní bylo, když se trubičky proležely, že čokoládová část zůstala křupavá, zatímco holá změkla. Dávám za 1.

  • Di | 20. 12. 2006 16:28

    Mně zůstala 1/5 nenaplněných trubiček.

  • Hana Rožníčková | 20. 12. 2006 16:02

    Lenčo, já většinou automaticky dělám víc náplně. Máme rádi vše dost naplněné, takže většinou mi nestačila.

  • Lenča | 20. 12. 2006 14:46

    Ted jsem pochopila proč jsem mela ten nepoměr trubiček a naplně. Dělala jsem stejný průměr koleček, ale na větší trubičky.

  • Hana Rožníčková | 20. 12. 2006 14:36

    Já jsem vykrajovala kolečka, jak je uvedeno v receptu, namotala ( spíše jen obtočila trubičku ) a dala péci spojem dolů, nic se neotvíralo. Náplň jsem si upravila více do ořechova, bez medu a pocákala čokoládovou polevu cik-cak. Jsou vynikající.

  • Di | 20. 12. 2006 14:18

    Já jsem vykrajovala kolečka cca 5 cm v průměru, namotala na malé kónické trubičky, dala spojem dolů na plech a upekla. Šlo to jako po másle. Jen jsme dala do těsta pouze polovinu cukru a do náplně jen 6 lžic mdu a žádný cukr. Náplň mi nevytéká, je hustá.

  • Anonym | 20. 12. 2006 14:07

    No tu píšu, že upečú kolečka a potom navimú na varečku, čiže je to fajn nápad, hneď piecťnamotané na trubičkách. Možno by nebol zlý nápadich namotávať tak ako kremrolky narezané na pásiky.

  • Anonym | 20. 12. 2006 14:04

    A vykrajovali ste kolečka, nebo proužky a tak namotávali?

  • Lenča | 20. 12. 2006 13:53

    Dělala jsem krátce po vložení receptu. S těstem se dělalo dobře. Po upečení trubičky vypadaly pěkně. Nádivka se taky dělala dobře. Ale bylo ji z této dávky pouze na polovinu trubiček střední velikosti. Nádivkou pomoci igelit. pytlíku jsem plnila snadno. Přiště se pokusim trubičky péct spojem nahoru, aby nádivka nevytékala ven.

  • Hana Rožníčková | 20. 12. 2006 13:34

    Já jsem je pekla i s trubičkama. Ani mě nenapadlo, že to má být jinak...nebo jóó..

  • Anonym | 20. 12. 2006 12:45

    To jste na trubičkách i namotávané i pekli?

  • Di | 19. 12. 2006 21:37

    Trubičky jsem dala místem spoje na plech, aby se nerozevíraly. Dělalo se s nimi dobře. Dnes jsem je plnila-- také to šlo dobře, použila jsem normální zdobičku se širokým otvorem. Vypadají senzačně, ale zatím jsem neochutnala - určitě se musí odležet.

  • Hana Rožníčková | 8. 12. 2006 15:30

    Tak jsem dnes upekla, s těstem nebyl žádný problém, krásně se zadělávalo i rozvalovalo, dobře drželo tvar na trubičkách. Jsem zvědavá, až je naplním jaké budou. S medovým pečivem pracuju ráda.

  • Anonym | 1. 12. 2006 14:01

    Letos jsem si je chtěla taky vyzkoušet,pravda je to trochu piplačka,ale výsledek je super,povedly se.Pekla jsem je po 9 na plechu,průměr asi 5cm.Už se těším až je naplním a nazdobím a rodina je ochutná...

  • Dana Toušková | 1. 12. 2006 07:29

    Mám velkou prosbičku, chtěla bych tyto trubičky vyzkoušet, ale mám špatné zkušenosti s medovým pečivem, které jsem natáčela na trubičky. Těsto se rozteklo a místo trubiček jsem měla placku s tunýlkem. Nedopadnu s tímto těstem také tak?. Máme medové trubičky strašně rádi, ale ty co dělám jsou hrozně pracné - zdlouhavé, peču vždy tak 4-5 koleček a horké natáčím na vařečku.

  • Hanča | 15. 11. 2006 13:07

    Trubičky necháme odležet aspoň 4 dny - jsou lepší i když jsou už druhý den měkké.

  • bramborka | 12. 11. 2006 16:31

    Chystám se je vyzkoušet a napíše autor jestli jsou hned měkké nebo se potřebují proležet?

  • Hanka | 8. 11. 2006 14:18

    kolik je z této dávky trubiček díky.

  • Hana Rožníčková | 4. 11. 2006 09:57

    Jé, Jituš díky za bezvadný nápad.

  • Jituš | 3. 11. 2006 22:32

    Já plním kremrole tak, že kovovou trubičku upevním gumičkou na plátený zdobicí sáček a pak to jde samo, tady bych na to šla stejně.

  • Věra | 3. 11. 2006 12:04

    Možnás se to plní sáčkem, pokud není sáček tak obyč. igelit pytlíkem dole nastřiženým. Lžičkou bych to nezkoušela :-)

  • Jana | 3. 11. 2006 11:52

    Neumím si představit,jak je plníte,lžičkou?Nepadá pak náplň ven při jídle?

  • bramborka | 3. 11. 2006 10:08

    Určitě vyzkouším.Kombinaci ořechy,med,čokoláda my můžeme.

  • Hana Rožníčková | 3. 11. 2006 10:04

    Už jsem si to uložila do oblíbených, chtěla bych to vyzkoušet, musí to být dobrota.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Pošírování Vaření Chlazení Vánoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Dětské piškoty Hladká mouka Hnědý rum Med Mléko Ořechy Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

43
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
33
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Plněné medové trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact