V hrnci nad párou mícháme do zhoustnutí (asi 15 min.) cukr, tuk, vejce, med, sodu bikarbonu a trochu skořice a hřebíčků. Potom důkladně vmícháme polohrubou mouku a nakonec ještě teplou hmotu na desce smícháme s hladkou moukou.
2
Těsto rozdělíme na 4 stejné části a postupně vyválíme na obráceném plechu. Každý plát pečeme asi 5 minut v předehřáté troubě. Po upečení ihned plát od plechu podřežeme nití.
3
Z mléka a krémového prášku uvaříme pudink. Máslo vymícháme s cukrem a zapracujeme do něj vychladlý pudink. Přichutíme rumem.
4
Tři pláty natřeme krémem. Čtvrtý polejeme čokoládovou polevou. Koláč necháme odstát asi 8 hodin. Potom ho nakrájíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Evangelina Ciprová
|7. 5. 2008 21:22
Papír je dobré řešení a nebo silikonová podložka - tu není třeba ani vymazávat.
Miroslava Severová
|7. 5. 2008 11:39
Já těsto na medové řezy vyvaluji přímo na pečícím papíru (utřižený kus dle velikosti plechu),pak přetáhnu na plech a po upečení se krásně papír stáhne.
Majka Rončáková
|6. 5. 2008 10:28
Moje mamka dávala těsto na obrácený plech /vzhůru dnem/ a ja to dělám taky, pak se to sesune po upečení z plechu bez problému.
Di
|6. 5. 2008 06:15
Nevím, jaké plechy autor používá, ale moje zkušenost je: pokud na medové řezy plech dobře nevymažete nebo nepečete na papíru, upečené těsto od plechu prakticky neodlepíte.