• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné medové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Plněné medové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné medové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 80
      g hera
    • 160
      g cukr krystal
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda bikarbona
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g hladká mouka
    • skořice - mletá
    • hřebíček mletý
  • Náplň
    • 500
      ml mléko
    • 250
      g máslo
    • 1
      balení zlatý klas krémový prášek
    • 250
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
V hrnci nad párou mícháme do zhoustnutí (asi 15 min.) cukr, tuk, vejce, med, sodu bikarbonu a trochu skořice a hřebíčků. Potom důkladně vmícháme polohrubou mouku a nakonec ještě teplou hmotu na desce smícháme s hladkou moukou.
2
Těsto rozdělíme na 4 stejné části a postupně vyválíme na obráceném plechu. Každý plát pečeme asi 5 minut v předehřáté troubě. Po upečení ihned plát od plechu podřežeme nití.
3
Z mléka a krémového prášku uvaříme pudink. Máslo vymícháme s cukrem a zapracujeme do něj vychladlý pudink. Přichutíme rumem.
4
Tři pláty natřeme krémem. Čtvrtý polejeme čokoládovou polevou. Koláč necháme odstát asi 8 hodin. Potom ho nakrájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evangelina Ciprová | 7. 5. 2008 21:22

    Papír je dobré řešení a nebo silikonová podložka - tu není třeba ani vymazávat.

  • Miroslava Severová | 7. 5. 2008 11:39

    Já těsto na medové řezy vyvaluji přímo na pečícím papíru (utřižený kus dle velikosti plechu),pak přetáhnu na plech a po upečení se krásně papír stáhne.

  • Majka Rončáková | 6. 5. 2008 10:28

    Moje mamka dávala těsto na obrácený plech /vzhůru dnem/ a ja to dělám taky, pak se to sesune po upečení z plechu bez problému.

  • Di | 6. 5. 2008 06:15

    Nevím, jaké plechy autor používá, ale moje zkušenost je: pokud na medové řezy plech dobře nevymažete nebo nepečete na papíru, upečené těsto od plechu prakticky neodlepíte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Hnědý rum Hřebíček mletý Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Skořice - mletá Vejce Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Špenátovka

Špenátovka

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

53
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
27
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
26
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Plněné medové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact