Máslo a cukr utřete do pěny, přidejte ovocnou esenci a zapracujte obě mouky. Vypracujte pružné těsto, které zabalte do fólie a dejte na hodinu do ledničky.
2
Na krém utřete máslo s oběma cukry, vmíchejte barvivo a nechte krém 2 hodiny ztuhnout v ledničce.
3
Z odpočinutého těsta vyválejte asi 2 až 3 mm silný plát, vykrajujte kolečka a skládejte je na plech vyložený papírem na pečení. Kolečka na plechu ještě přejeďte vidličkou, aby se na jejich povrchu vytvořil ozdobný reliéf. Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte asi 12 až 15 minut.
4
Hotové sušenky nechte vychladnout na mřížce a teprve potom je slepujte vychlazeným krémem. Nakonec okraje sušenek vyválejte ve třpytkách.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ash
|17. 1. 2015 13:16
Příliš mnoho chemie. Nechápu esenci v těstě a barvivo v náplni, když by stačilo do náplně přidat třeba lžíci marmelády a je to bez chemie, obarvené a ochucené i ovoněné.