mi nechutnalo !! :-$ na chatě vaříme lepší !! :-$
A když ty knedlíky byli výborné i krásně nadýchané?? a supeeer, s čímž souhlasím !! Tak proč ten zelený smajlík ?? To je zrovna ten, ktrému nechutnalo a je mu z toho zle !? já to chápu !! asi to byl překlep !! :-D
haha delate si srandu?? recepty se opisuji uz hodne let a nikdo je nedava jako vlastni recept...:-)
Voda??? Proc pro boha voda??? Slusnej hnus jako
dneska jsem vyzkoušela receptík na knedlíky,přítel mi nechtěl věřit, že jsem je dělala poprvé,všichni si moc pošmákli,byla jsem pochválena,dík :-)
Není nad to opsat recept a vložit za vlastní :-(
Vždy sem dělala ovocné knedlíky z tvarohu a jelikož mi zbylo droždí, tak jsem zkusila udělat tyto a... naprostá senzace!! I v páře jsem dělala úplně poprvé a super, na doporučení jsem pařáček potřela olejem a vůbec se nelepili. Z této dávky těsta jsem jich udělala 15 a jsou krásně nadýchané. Tento recept doporučuji :-)
Jsou výborné :-)
skvělé, dělala jsem poprvé plná obav a paráda, těsto chutné a nadýchané ! díky za recept
Super je to a celkem jednoduche. :-) <3 :-))
je tento recept vhodný i pro klasický knedlík k omáčce?
právě jsem je dodělala, dojedla a jsou ÚŽASNÉ!!!!!! skvělý recept!!! děkuji :-D
dnes se na ně chystám, jen mě zmátlo - jedna kostka droždí (21g) ale kostka nemá 21g, 42g.....tak dám celou a uvidíme...
Knedlíky jsou nadýchané , jsem ráda že jsem našla recept,který mi vyhovuje a je levný,vždycky jsem těsto kupovala,ale po dnešku ho budu už jen dělat.Rychlé, snadné a chutově dobré.Samozřejmě za recept dávám 1.děkuji :-) :-) :-)
Tak jsem zadělala a uvidíme jak to dopadne,ale věřím že si pochutnáme :-) :-) :-)
Chtěl jsem poprvé zkusit uvařit ovocné knedlíky. I když příprava s vařením trvala přes 2 hodiny, výsledek byl potěšující a od teď budu tento recept používat vždy při vaření knedlíku. Děkuji.
udobrota =D
Výborý recept!!! Mám radost, že jsem konečně našla recept, kdy se nemusí nechávat vzejít kvásek, odrazuje mě to od kynutých těst.. Těsto je i tak krásně nadýchané a moc dobré. Dala jsem 1 celou kostku droždí. Borůvkové knedlíky už nebudem dělat jinak.. Díky díky :-) :-)
Ráda bych se zeptala na množství droždí - v receptu je uvedena 1kostka a zároveň 21 g. Běžná kostka droždí však váží 42 g. Kolik droždí se tedy má správně použít ? děkuji za odpověď
Podle komentářů jsem knedle čekala lepší. Těsto je sice jednoduché, krásně kyne a na páře se pěkně nafoukne, ale chuťově průměr. Dělala jsem dvakrát a vždy stejný výsledek, takže to není rukama...
Nejlepší kynuté knedlíky co jsem jedla, už jsme dělali 2x, s borůvkami a jahodami. Tento týden se chystám na dvojitou dávku. :-)
vyborne knedliky! velmi jednoduchy postup, neda se snad nic zkazit...velmi jsme se posmakly...dekuji za recept :-)
Výborné. Poprvé jsem dělala kynuté knedlíky a podařily se krásně nadýchané. Vařila jsem je v páře a po uvaření potřela lehce tukem.
Knedlíky jsem dneska vařila a byly naprosto úžasné, těsto bylo výborné, plnila jsem je čerstvými loupanými meruňkami na závěr posypané moučkovým cukrem a skořicovým cukrem a polité rozpuštěným máslem s přítelem jsme naprosto labužili každé sousto _ díky za recept :-)
...u nás byly jahodové se zakysanou smetanou a cukrem :-P ;-) , po uvaření propíchnu vidličkou, aby z nich vyšla pára a nesrazily se ...
No já doufám že se povedou :-)
§§ú
Děkuji za výborný recept. Dělala jsem poprvé a moc se povedly. Dávám 1*
Děkuji, skvělý recept, už nikdy nebudu dělat ovocné knedlíky jinak.Chválím a hodnotím jedničkou.
Děkuji za skvělý recept. Dělávám kynuté knedle, obvyklým způsobem- kvásek atd. Ale tento se mi zdal lepší.Už nikdy jinak.Dávám za 1
Včera jsem dělala poprvé v životě knedlíky, zkusila jsem tenhle recept a jiný už ani zkoušet nebudu! Knedlíky byly vynikající, jen se po nich zaprášilo!! Díky za recept a dávám 1.
jenom podotknu pro žravé lidi dělejte z dvojnásobné dávky jinak se nenajíte-super recept
Užasné, knedlíky nemají chybu!!!! Mají doma velký úspěch
dobry den velice děkuji za recept dnes jsem je dělala a bomba ,povedli se na 1 tak moc děkuji a ať se vam daři takhle dal
Dnes jsem dělala v pekárně, nejprve jsem dala vodu na půl s mlékem,vajíčko a pak mouku a instantní droždí.S těstem se krásně pracovalo a výsledek byl vynikající!!!Dávám za 1!!
Výborné! Musela jsem teda přidat mouku, jinak by se těsto od mísy asi neodlepilo (a to za mne míchal robot), ale výsledek - jako od mojí maminky!!! Jsem ráda, že teď můžu dělat kynuté knedlíky i já svým dětem :-) A dělala jsem s borůvkama, do kterých jsem dala trochu mouč.cukru.
Moc děkuji za výborný recept. Dělala jsem kynuté knedlíky poprvé v životě a hned se mi podařili na 1. Přidala jsem lžíci cukru a v páře před vyndáním jsem je propíchala, nic se tím nezkazilo. Super hodnocení za 1.
Dělala jsem poprvé borůvkové blbouny podle tohoto receptu a povedly se na jedničku. Sklidila jsem obrovský úspěch ))). Dělala jsem tak, že jsem dala půl na půl mléko a vodu, dělala na napařováku s kapesníkem, po odklopení po 10 minutách hned propíchla, vytáhla, potřela omastkem a vůbec se nezdrcly. Na talíři s máslem a skořicí chutnaly excelentně )))). Recept dávám do oblíbených a dávám jedničku
Mnohokrát děkuji za recept, včera jsem je příteli dělala a moc chutnaly Dávám tedy 1 s *
Dnes som varila "knedlíky", boli vynikajúce, testo vláčne, nelepilo sa. Musím pochváliť veľkou jedničkou.
Opět musím pochválit recept paní Lenky. Kynuté knedlíky jsem dělala asi po 20 letech a byly opravdu super. Moc chválím a oznámkovala jsem jedničkou.
Zřejmě budu první s negativním hodnocením. Dnes jsem vařila a bohužel mi moc nechutnaly. Možná jsem někde udělala chybu? Byly sušší a tužší. Zůstanu u tvarohových pěkně vařených ve vodě :-)
Kvůli tomuto receptu jsem se zaregistrovala, protože jsem chtěla přidat komentář. Knedlíky jsou nádherně nadýchané a lehké, to se mi u knedlíků vařených ve vodě nikdy nepovedlo. Nápad s gumou okolo hrnce a plátýnkem je zajímavý, ale já jsem schopná se opařit při dolívání vody :-). Koupila jsem si malý pařáček, na něj dala pánský kapesník a nikde se mi nic nepřilepilo. Plnila jsem je povidly a posypala strouhaným perníkem (tím sype moje babička meruňkové knedle). Dávám 1*
My ještě děláme to, že každý knedlík když vyndáme z pařáku potřeme pírkem namočeným v oleji. To proto, aby se neslepily k sobě když zbydou a aby neokoraly. Když dělám tento knedlík k masu, vyndám z pařáku, propíchám a vezmu mezi prsty trochu sádla a celý jej přejedu. Také proto, aby neokoral. Jinak Lenko, jsme ze stejného kraje. Bydlela jsem ve stejném městě. Takhle mě naučila vařit i moje máma .
Tak jsem vám to trochu poopravil,ten recept znám,už jsme ho dělali s přítelkyní a byl vynikající.Lidé jsou někdy opravdu hnusní,nic si z toho nedělejte,jen věřím tomu,že ani nevyzkoušeli a známkovali za 5.Já dávám 1
Ale já to vím.Na tomto serveru je to normální a osobně s mými recepty s tím mám taky takovou zkušenost.Někoho prostě baví uškodit druhým,ale nenechme se otrávit.Jsou to jen.....
Hmm, tak na chviličku se tento recept dostal v TOP 10 na první místo s průměrným hodnocením 1,00 a vzápění mu někdo bez vysvětlení udělil pětku. Docela by mě zajímalo, proč
Radko,není tam sice cukr uvedený,ale já bych ho klidně malinko dala,však to jsou sladké knedlíky,tak se nic nestane.
Terezko,Langoše se dělají i z kynutého těsta!!!Samozřejmě je jich více druhů,v restauraci dělají z kyšky,ale já dělám zásadně kynuté se smetanou.Já taky dávám většinou do kynutého těsta olej,ale u kynutých knedlí jsem to zkusila jen jednou a byly v koši.Těsto vynikající,ale,na místě,kde jsem je spojovala prstama se všechny rozlepily,tak si myslím,že to bylo tím olejem.
Lenko S., děkuju moc za recept, měla jsem 4 l borůvek a nechtěla jsem je mačkat do tvarohového těsta a současně toužila po "jistotě" receptu na kynuté knedle. Nikdy jsem je dosud nedělala, a tak jsem hledala opravdu recept, který je plný kladných ohlasů. A jsem ráda, že jsem na ně u vašeho receptu dala. Knedlíků bylo asi 25 a jen se po nich zaprášilo! Vařila jsem v páře na pařáčku, na něm položený ještě slabý růžový šátek s lebkama od dcery a první knedlíky byly i s razítkama lebek ;o) Nebyly oslizlé jako z vody a po vytažení jsem je potřela rozpuštěným máslem, aby neoschly.
Tak nevím,psala jsem kolem poledne pochvalný komentář a vůbec se tu neobjevil.Nevím,co se stalo.Tak to zkusím znovu.Hodnocení 1******,strašně dobré jídlo,pošmákla jsem si s klukama,mladší syn snědl 8,a to jsem dělala větší,papali jsme s máslem,cukrem,kakaem,skořicí a strouhaným tvarohem.Doporučuji a udělám zas.Jako peřinka.
Mňam,to byla dobrota.Sice moc sladké obědy nemusím,ale děcka mají prázdniny,tak jsem si dala s něma a opravdu jsem si pochutnala.Dělala jsem z čerstvých borůvek,máslíčko,cukr,kakao,skořice a tvaroh.Syn si dává podruhé 4 a to jsem nedělala žádné prcky.Jako peřinka....1*****.
Tak jsem knedlíky udělala s třešněmi a byly fajn. Ještě nikdy jsem nezadělávala kynuté těsto tímto způsobem (kvasnice, sůl, mouka), ale věřila jsem receptu a SUTEČNĚ to bezva vykynulo. Z jedné dávky jsem měla asi 28 kousků (dělala jsem je spíš z menšího kousku těsta, těsně obalené ovoce) a bylo toho dost pro 4 člennou žravou rodinku.
O pravdu moc dobré,jednoduché a levné.
knedliky se snazim udelat uz dlouho podle jineho receptu kde se pridava jeste zakysana smetana, tuk a misto vody se dava mliko, ale jeste nikdy se mi nepodarily.tyhle jsem zkousela poprve a byly perfektni.mozna je to aji tou metodou v pare s uterkou, protoze jsem to zkousela poprve.mozna asi fakt plati pravidlo v jednoduchosti je sila.
První várku jsem vyndala a je to krása, jsou nadýchané. Opravdu je třeba, aby se na pařáčku nedotýkaly a měli mezi sebou mezeru, jinak se slepí.
Knedlíky nakynuly krásně, právě jsou v hrnci a testuji to prvně na páře. V hrnci není moc místa, snad se mi neslepí.
dnes jsem je vařila a jsou super dobré rychlé a hlavně nejsou zdrclé....dávám 1*
Těsto se mi vždy povede, krásně vykyne a celá rodinka si bezvadně pochutná. Jenom se rády lepí na pařák a na sebe, ale to napraví trocha oleje. Knedle plním švestkou a povidly z rumem, a hotové je poliji zakysanou smetanou s cukrem a grankem - místo tvarohu. Dnes se na ně chystám znova a zkusím je bez náplně, ale polité rozmixovanými jahodami s fruktozovým cukrem. díky za recept
Chvalabohu, že aspoň ja som kompletná )) Prajem pekný večer.
Nevylučujem možnosť, že šišky a langoše sa dajú urobiť aj z iného cesta, ale rovnako dobre sa dajú urobiť aj z cesta kysnutého. Keďže v tomto recepte sa bavíme o kysnutom ceste, reagovala som na vašu poznámku, pretože je buď zavádzajúca alebo nekompletná.
Na langoše nerobím kysnuté cesto a šišky robím z cesta, kde sa pridáva tvaroh, takže je to, Andra, zase iné cesto, nie kysnuté. Kysnuté cesto nesmažím.
Určite nie je vhodné dávať tuk do kysnutého cesta, ktoré sa ďalej smaží (napr. cesto na šišky, langoše..). Výsledný efekt je totiž taký, že cesto do seba "naťahá" príliš veľa tuku z vyprážania. Ja dávam tuk iba do kysnutého cesta, ktoré pečiem v rúre. Parené buchty robím tiež bez tuku.
Do každého kysnutého cesta pridávam olej, bez ohľadu na použitie. Cesto je vláčne a dlho vydrží mäkké.
Kateřino,žádný tuk do těsta nepatří,dává se při servírování navrch!Každé těsto vařené v páře je sušší než vařené ve vodě,ale já ho takhle vařím léta,jde jen o zvyk.Začala jsem vařit v páře ještě jako děvče,když jsem udělala knedlíky,ve vodě byly krásné,a po vyndání tuhly přímo před očima,ať jsem do nich píchala špejlí ostošest.
Radko, těsto kyne naprosto bez problémů. Dělám je takto už dvacet let a ještě se nestalo, že by se nepodařily. Ze stejného těsta dělám i knedlíky k masu a omáčce.
S kynutým těstem už mám zkušeností dost. V tomto receptu mě překvapilo, že 'kvasnice posolíme'. Nemám vůbec nic proti, jen mě zajímá, jak kvasnice kynou bez cukru?
Honzíky se nevydařily, byly moc suché :-(, ale problém byl na mé straně, tak pro všechny ostatní: Pokud to budete chtít péct, musíte přidat nějaký tuk!
Taktéž se připojuji s velmi kladným hodnocením. Došla mi polohrubá mouka, tak jsem jednu třetinu nahradila hladkou. Snad se nic nestane. Teď mám těsto zaděláno a chystám se zněj dělat Honzíky. Knedlíky se moc povedly, tudíž recept skončil mezi oblíbenými
Včera jsem je zkoušela výborné vřele doporučuji. Dala jsem těsto kynout mezi peřiny a knedlíky byly jak peří. Zjistila jsem, protože jsem na páře vařila poprve, že je pařák lepší potřít olejem a pak se k němu nelepí :-)
Výborné!!!!! Vřele doporučuji!!
Tak jdu zkusit ty knedlíky,nikdy jsem zatim pořádné neuvařila ......!
vyborne dekuji za recept BASTA MNAM.delala jsem je dnes na veceri pod parou vynikajici.Zasilm pozdarvy z Nemecka
Knedliky byly vyborne,naplnila jsem je povidlama.Opravdu super recept
Knedlíčky jsou vynikající, ale bavím se tím jak si tady všichni vykáte
Knedlíky moc dobré i manželce chutnali. Vůbec nevěřila , že jsem je udělal sám. Ta panečku koukala. Super recep
Včera jsem je dělala k obědu a byly vynikající!!!Ještě nikdy se mi takhle nepovedly!Jiný recept už nechci.Děkuji :o)
Renato, to je úplně jedno jak velké je uděláte, já se řídím velikostí kastrolu. A že jsou hotové poznáte vpíchnutím špejle, stejně jako u moučníků, vaří se kolem dvaceti minut. Přesný postup si můžete najít na mých stránkách: www.mamincinyrecepty.wz.cz, hledejte houskový knedlík. Jinak ten recept jsem nevymyslela, mám ho od své maminky, ta ho má od své maminky,...a dál už nevím.
Lenko S, kdepak ze jste s radami prisla pozde. Chystam se je delat o vikendu, nikdy jsem kynute knedliky nedelala, vzdy jen tvarohove, takze me rady prisly vhod :-D
Paní Lenko, jak dlouho a jak velké děláte ty klasické knedlíky, (ty jsem se ještě nikdy neodvažovala ani vyzkoušet). Ten recept na ty kynuté sladké knedlíky byste si měla dát patentovat, vážně neměly chybu.
Tak vidím, že jsem se svýma radama přišla s křížkem po funuse. Ale hlavně že se povedlo. Totéž těsto používám na klasické knedlíky k masu s omáčkou, může se k němu přimíchat na kostičky nakrájený rohlík, ale není to nutné.
Renato, na pařáčku je to mnohem jednodušší než ve vodě. Dejte do hrnce tolik vody, aby sahala asi půl centimetru pod pařáček, přikryjte pokličkou a zapněte plotýnku na maximum. Až bude voda hodně vařit, naskládejte knedlíky na pařák, musí mezi nimi být mezery - nafouknou se- a rychle přikryjte pokličkou. Pak můžete plamen ztlumit, ale voda nesmí přestat vařit. Nechte je vařit 10 minut (pokud je budete mít malé, můžou být uvařené dřív, ale 2 nebo 3 minuty navíc jim nijak neublíží), pak sundejte pokličku a co nejrychleji do každého knedllíku jednou nebo dvakrát píchněte a pak už s vyndáváním nemusíte spěchat. Během vaření pokličku nezvedejte! Další várku uvaříte stejně, pozor - během vytahování voda asi přestane vřít - další tam dát až znovu začne. Zrovna dnes jsem je vařila s meruňkama, ten recept je ode mne. Ať se podaří!
Vynikající, poprvé v životě se mi podařily přímo ukázkové kynuté knedlíky. Dělala jsem je rovnou z dvojité dávky s tím, že pokud se mi první várka nepodaří, tak ostatní naskládám do pekáčku a upeču jako Honzovy buchty.
Jdu to vyzkoušet, ale bojím se bojím jak to dopadne. Knedlíky jsem zkoušela několikrát vařit ve vodě, po vyjmutí byly buď uvnitř syrové, nebo celé rozplpkané (nevím jak to jinak nazvat), tak mi z výsledku bylo vždy spíš do breku. Ví někdo, jak na tom pařáčku poznám, že jsou uvnitř hotové?
Ahojda chytré tety a paní, když si necháme udělat knedlajzy od někoho a pak si je máme vařit s bráchou sami ..... můžeme je narvat do toho parního hrnce?? .... a do všech pater? :o) Hej jak se to pak zacpe a neumyje tak je vám jasné že to asi nerozchodíme?
Šárko,to je dobrý nápad s tím vařením na páře v ubrousku,ale to se Vám vahou těch knedlíků neprověsí? A ty knedle se tím pádem neskutálejí doprostřed a nenalepí na sebe? To mi nejde do hlavy,to musím vyzkoušet,ale asi nenajdu vhodné kastróly:-))
Musím říst, že těsto se mi povedlo a je báječné, zatím čekám až vykyne a uvidíme. Nikdy jsem knedlíky v páře nevařila a ani jsem je nikde nejedla, tak uvidíme, jak se mi povednou,nebo nepovedou. Dám Vám vědět jak jsem dopadla
Ač jsem dosud nebyla ve vaření knedlíků příliš úspěšná, tyto se mi moc povedly (dokonce v páře podle rad níže) - byly nádherně nadýchané, náplň nevytékala a hlavně se po nich hned zaprášilo ;-) Díky
Tak dnes jsem se pokusila udelat knedliky podle vaseho receptu a jsem zvedava, jak to cele dopadne.Nikdy me totiz nevykynulo testo, at jsem to delala jakymkoliv zpusobem.( Tak ted prave cekam, zda dnes se mi to podari. Jinak budu delat klasicke z tvarohoveho testa, ktere mam v zaloze.)
Z tohoto těsta jsou kynuté knedlíky opravdu nejlepší. Dělali jsme je vícekrát a na páře jsou opravdu skvělé a to jsme ve vaření teprve začátečníci a máloco se nám takto povede. Vaříme je také na kusu čisté pleny připevněné gumičkou k velkému hrnci a přikryté dalším hrncem. Tentokrát budou s broskvemi.
Kristýnko,nic si z toho nedělejte,chybu udělá každý.Knedlíky se nedávají na sebe ,pokladou se 1 doprostřed a 5-6 dokola. Vykašlete se na pařáček,je většinou hodně malý.Já vařím 25 let knedle na páře tak,že vezmu čistý hadřík,dám ho na velký hrnec s vodou - asi 10 cm vody , gumou do tepláků ho přichytím na hrnec - už ji mám sešitou podle velikosti hrnce ,přikryji druhým kastrolem ,jak se voda vaří kladu knedle a 8 min.vařím .Sundávám špachtlí,kterou mám v kuchyni jen pro sebe.Na cukroví a pod.je nenahraditelná.Jsou krásné,nezdeformované,kulaťoučké a dobré.Přeji hodně úspěchů.
Tie knedle sa nesmú položiľ na seba a tiež nesnú byť úplne natlačené vedľa seba. Ja cesto na parené buchty rozvaľkám a vykrajujem veľkým 1/2 l hrnčekom kolieska, ktoré naplním.A na parák ich dávam asi 5-6.Parím cca 8-10 min.Vôbec ich netrhám, ani do nich nepichám a ešte sa mi nikdy nezrazili.Cesto robím bez vajíčka, len múka, kvások a voda.
Já uvařené knedlíky netrhám. Když jsou hotové, rychle do každého dvakrát píchnu vidličkou a to bohatě stačí aby ušla pára a nesrazily se.
Na pařáček dám naráz tak pět až šest knedlíků, podle velikosti. při vaření se dost nafouknou, takže se mezi nimi musí nechat místo, aby se neslepily.A na sebe už vůbec!
Tak jsem to s tou parou zvrzla. Natesila jsem se z vasich komentaru na jeste nadychanejsi knedliky nez kdyz je varim ve vode, a dala je na paracek prikryty uterkou. Bohuzel jsem jich dala na sebe 2 vrstvy a i vedle sebe byly asi moc blizko... zkratka jak trosku pri vareni vyrostly, nalepily se na stenu hrnce, slepily se i mezi s sebou a kdyz jsem je ted od sebe oddelovala (moc to neslo), tak ty ktere byly veprostred nebyly dodelane. Jakpak je v te pare delate? Kolik jich na ten paracek date a nechavate mezi nimy misto? Dekuji za radu (i kdyz priste asi pro jistotu zustanu stareho dobreho vareni ve vode - tam aspon vidim, co se s nimi deje :-).
Je zapotřebí,aby uvařené vyndané knedlíky na talíři okamžitě roztrhli dvěmi vydlíčami,aby z nich vyšla pára.Do této průrvy můžeme dát povidla,rozvařené ovoce a pod.Ptom se to pocukruje ,posype strouhaným tvarohem (můýe být i opražená strouhaná houska) a omastí rozpuštěným máslem.
Knedlíky jsou výborné. Dělávám opravdu často. Vařím v páře a jsou krásně péřové. Na talíři dávám kysanou smetanu a je to mňam. A také dávám do těsta mléko. je to lepší než voda
U většiny kynutých těst je nejdůležitější je vypracovat tak, aby se nechytala na stěny. Tím většinou bývá splněna i podmínka správné hustoty. Příliš řídké těsto se lepí a zůstává na vařečce i míse. Proto se přidává mouka postupně. Vždy je lepší přidat mouku než tekutinu. Tekutina se hůře zapracovává.
Těsto musí být tak husté, aby se z něho daly ukrajovat kousky a zabalit do nich ovoce. Lepší je hustší, když je moc řídké, při kynutí knedlíky nehezky změní tvar podle ovoce,které je v něm.Já ho zpracovávám jenom vařečkou v míse,rukama ne.
Jak asi má být těsto husté? Vypracovává se pouze vařečkou nebo až se přidají všechny ingredience tak rukama? Děkuji za odpověď
Děkuji moc za odpověď a za radu. Určitě je vyzkouším. Vařené ve vodě mi totiž právě kvůli "oslizlosti" moc nechutnají.
Ano, je to tak, já dávám na ten pařáček starou utěrku. Důležité je vůbec nezvedat celých 10 minut, co se knedlíky v páře vaří, poklici z hrnce, srazily by se.
Co to prosím Vás znamená uvařit v páře? Jako když něco ohřívám na páře např. párky na pařníku? Děkuji za odpověď. Ráda bych totiž tento recept vyzkoušela. Martina
V zimě dělám blbouny s mraženým ovocem. A protože se mi nechce dávat zmražené jahody do těsta, tak to dělám tak, že si uvařím zvlášť knedlíky bez náplně a mražené ovoce ( jahody, borůvky, ostružiny, maliny ) dám rozpustit do kastrolku spolu s máslem, případně i s cukrem. Uvařené knedlíky na talíři roztrhnu vidličkou a zaleju horkou ovocnou směsí. Takto lze zlikvidovat většina mraženého ovoce, včetně dření.
Ne neobrací se .
Ne,v páře se neobracejí. Já je ale vařím kratší dobu - tak 7 - 8 minut, záleží však na velikosti.Nesmíte po dobu vaření zvedat pokličku, jinak se zdrcnou.
kuchařinky,v páře je neobracíte?Celých 10 minut na jedné straně?
Recept je výborný , také jsem použila mléko . Jako náplň jsem měla čerstvé ostružiny a všem toto můžu vřele doporučit . A protože jsme početná rodina a sladké máme rádi , udělala jsem těch knedlíku 90 kusů. Samozřejmě spousta jich zbyla , takže šli do mrazáku ... a za 14 dnu to máme oběd bez práce
I já je vařím v páře. Jsou nadýchané a nejsou tak upatlaný. U nás se jim říká "blbouni". Zkuste je přelít zakysanou smetanou. Je to moc dobré.
Místo vody dávám mléko. Také je vařím v páře, nejsou tak upatlaný. Vařené v páře jsou víc nadýchané. Já sladké nemusím, ale tyto knedle čili u nás se říká "blbouni", si dám. Mohou se ještě polít zakysanou smetanou. Ať žijou kalorie.