Bílky se ušlehají s cukrem do hustého sněhu (trošku cukru si nechte na smíchání s kokosem) Do sněhu se přimíchá kokos s troškou cukru. Ze sněhové hmoty se na plech s pečícím papírem dělají pusinky. Velikost pusinek (průměr asi 2-2,5 cm) je třeba vyzkoušet podle typu trouby, protože se trošku roztečou. Dobré je dělat tvořítkem na krém a ještě lepší mikrotenovým sáčkem s ustřiženým rohem (tvořítko se může ucpat). Zvolna pečeme do růžova.
Na linecká kolečka nastříkáme dokola čokoládový krém (máslový krém s troškou kakaa nebo čokolády), doprostřed dáme kousek rybízové marmelády a přilepíme kokosovou pusinku. Spodek kokosek namočíme do čokolády (čokoláda na vaření rozpuštěná ve vodní lázni, k tomu kousek ztuženého tuku a práškové kakao). Čokoláda by měla dosahovat tak vysoko, aby schovala krém. Po ztuhnutí čokolády uložte do krabičky vyložené alobalem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
OLga
|12. 12. 2007 19:11
U nás tieto kokosky na Vianoce nesmú nikdy chýbať,aj keď je s nimi dosť roboty,sú to naše najobľúbenejšie zákusky.Ja sneh šľaham nad parou a pridám 1 lyžicu hrubej múky,neroztečú sa.
Marcela Štěpánková
|12. 12. 2007 09:43
Prosím o radu, jak se dělá ten máslový krém. Jsem začátečník, díky...
Anonym
|19. 12. 2006 11:55
Linecká kolečka můžete nahradit piškotem. Je to trochu sladší, ale také moooc dobre ...
Jana Tomčíková
|13. 12. 2006 07:58
Kokosky jsou moc dobré a krásně měkké, příští týden přidám krém,marmeládu,čokoládu a linecké spodky, ale jsou výborné i samotné.Tvořila jsem sáčkem, šlo to dobře, jenom pozor, musejí se dělat hned, já musela od rozdělané práce odejít a pak už hmota byla trochu tuhá.Pekla jsem na 150°.Dávám za jedna.
Anonym
|5. 12. 2006 07:37
V sobotu jsem upekla, včera večer zkontrolovala a k mému velkému překvapení už jsou krásně měkké. Jsem překvapená o to víc, že se mi nepodařilo ušlehat sníh (měla jsem ho v mrazáku, ale tím to asi nebude, už jsem z takto uložených bílků sníh dělala, spíš jsem na začátek šlehání přisypala moc cukru) a tak jsem všechno zamíchala do tekutých bílků, přidala ještě trochu rumu a citrónové šťávy a upekla. Takže jestli jste některé líné šlehat sníh, vězte, že nemusíte, výsledek to neovlivní.
Miroslava Cveková
|26. 11. 2006 16:08
Tyto kokosky jsou výborné, u nás na vánoce nesmí nikdy chybět.Dávám za 1.
Mila Veselá
|23. 11. 2006 12:58
Plnění krémem stačí tak 3 dny před Vánocemi. Ale i když jsou naplněné déle a máte je v chladu, tak se nerozmáčí. Já je i mrazím (už naplněné). kolečka si taky peču dopředu slineckým. Všechno "suché" cukroví upeču dopředu a pak dodělávám, plním, zdobím a ujídám.
Jana z VM
|23. 11. 2006 12:23
Já si linecká kolečka pod kokosky upeču současně se slepovanýma kolečkama a plním až zároveň s ostatním plněným cukrovím. Je fakt, že si práci zjednodušuji, protože u nás máme vynikající kupované kokosky, tak je doma nepeču. I tak toho mám dost na pečení ....
Jana Kutačová
|23. 11. 2006 10:34
Kdy je ideální stav,pustit se do těchto kokosek?Linecké se asi dá upéct dříve,ale to plnění krémem asi později,ne?Musím je letos vyzkoušet,připadají mi úžasné.:o))
Mila Veselá
|18. 12. 2005 15:23
Jani, není zač, jsem ráda, že vám chutnají. Představte si, že já jsem je letos ani nedělala a od rodiny jsme to pěkně schytala. Ale když těch receptů je tady tolik :-))) Přeji krásné Vánoce.
Jana Han
|18. 12. 2005 04:27
Rodina i pratele jsou nadseni. Vyborne!!!!! Jeste jednou diky za predpis.
Jana Han
|14. 12. 2005 17:17
I ja dekuji za recept. Take jsem doufala, ze se nekdy objevi. Hned dnes je udelam.