• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Plněné kokosky
Napište svůj komentář k receptu

Plněné kokosky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
Plněné kokosky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 150
      g cukr krystal jemný
    • 3
      ks bílek
    • čokoládová poleva
    • 150
      g kokos mletý
    • krém čokoládový
    • 45
      ks linecké koláčky 40-45

Postup přípravy receptu

1
Bílky se ušlehají s cukrem do hustého sněhu (trošku cukru si nechte na smíchání s kokosem) Do sněhu se přimíchá kokos s troškou cukru. Ze sněhové hmoty se na plech s pečícím papírem dělají pusinky. Velikost pusinek (průměr asi 2-2,5 cm) je třeba vyzkoušet podle typu trouby, protože se trošku roztečou. Dobré je dělat tvořítkem na krém a ještě lepší mikrotenovým sáčkem s ustřiženým rohem (tvořítko se může ucpat). Zvolna pečeme do růžova.

RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

2
Na linecká kolečka nastříkáme dokola čokoládový krém (máslový krém s troškou kakaa nebo čokolády), doprostřed dáme kousek rybízové marmelády a přilepíme kokosovou pusinku. Spodek kokosek namočíme do čokolády (čokoláda na vaření rozpuštěná ve vodní lázni, k tomu kousek ztuženého tuku a práškové kakao). Čokoláda by měla dosahovat tak vysoko, aby schovala krém. Po ztuhnutí čokolády uložte do krabičky vyložené alobalem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Kokosky II.

Kokosky II.

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • OLga | 12. 12. 2007 19:11

    U nás tieto kokosky na Vianoce nesmú nikdy chýbať,aj keď je s nimi dosť roboty,sú to naše najobľúbenejšie zákusky.Ja sneh šľaham nad parou a pridám 1 lyžicu hrubej múky,neroztečú sa.

  • Marcela Štěpánková | 12. 12. 2007 09:43

    Prosím o radu, jak se dělá ten máslový krém. Jsem začátečník, díky...

  • Anonym | 19. 12. 2006 11:55

    Linecká kolečka můžete nahradit piškotem. Je to trochu sladší, ale také moooc dobre ...

  • Jana Tomčíková | 13. 12. 2006 07:58

    Kokosky jsou moc dobré a krásně měkké, příští týden přidám krém,marmeládu,čokoládu a linecké spodky, ale jsou výborné i samotné.Tvořila jsem sáčkem, šlo to dobře, jenom pozor, musejí se dělat hned, já musela od rozdělané práce odejít a pak už hmota byla trochu tuhá.Pekla jsem na 150°.Dávám za jedna.

  • Anonym | 5. 12. 2006 07:37

    V sobotu jsem upekla, včera večer zkontrolovala a k mému velkému překvapení už jsou krásně měkké. Jsem překvapená o to víc, že se mi nepodařilo ušlehat sníh (měla jsem ho v mrazáku, ale tím to asi nebude, už jsem z takto uložených bílků sníh dělala, spíš jsem na začátek šlehání přisypala moc cukru) a tak jsem všechno zamíchala do tekutých bílků, přidala ještě trochu rumu a citrónové šťávy a upekla. Takže jestli jste některé líné šlehat sníh, vězte, že nemusíte, výsledek to neovlivní.

  • Miroslava Cveková | 26. 11. 2006 16:08

    Tyto kokosky jsou výborné, u nás na vánoce nesmí nikdy chybět.Dávám za 1.

  • Mila Veselá | 23. 11. 2006 12:58

    Plnění krémem stačí tak 3 dny před Vánocemi. Ale i když jsou naplněné déle a máte je v chladu, tak se nerozmáčí. Já je i mrazím (už naplněné). kolečka si taky peču dopředu slineckým. Všechno "suché" cukroví upeču dopředu a pak dodělávám, plním, zdobím a ujídám.

  • Jana z VM | 23. 11. 2006 12:23

    Já si linecká kolečka pod kokosky upeču současně se slepovanýma kolečkama a plním až zároveň s ostatním plněným cukrovím. Je fakt, že si práci zjednodušuji, protože u nás máme vynikající kupované kokosky, tak je doma nepeču. I tak toho mám dost na pečení ....

  • Jana Kutačová | 23. 11. 2006 10:34

    Kdy je ideální stav,pustit se do těchto kokosek?Linecké se asi dá upéct dříve,ale to plnění krémem asi později,ne?Musím je letos vyzkoušet,připadají mi úžasné.:o))

  • Mila Veselá | 18. 12. 2005 15:23

    Jani, není zač, jsem ráda, že vám chutnají. Představte si, že já jsem je letos ani nedělala a od rodiny jsme to pěkně schytala. Ale když těch receptů je tady tolik :-))) Přeji krásné Vánoce.

  • Jana Han | 18. 12. 2005 04:27

    Rodina i pratele jsou nadseni. Vyborne!!!!! Jeste jednou diky za predpis.

  • Jana Han | 14. 12. 2005 17:17

    I ja dekuji za recept. Take jsem doufala, ze se nekdy objevi. Hned dnes je udelam.

  • Anna Holubová | 13. 12. 2005 22:43

    Děkuji za recept,tento jsem právě hledala.

  • anonz l | 10. 12. 2005 22:09

    wow

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Kokosky
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Cukr krystal Kokos Krém Linecké koláčky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Plněné langoše

Plněné langoše

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Rafaelo

Rafaelo

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

178
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
131
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
85
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…
67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Vytvořte si chytrý letní šatník

Vytvořte si chytrý letní šatník

Blesk.cz Eva Decastelo zaujala: Speciální zákrok!

Eva Decastelo zaujala: Speciální zákrok!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Plněné knedle ve vajíčku
Plněné knedle ve vajíčku
Plněné knedlíky uzeným masem
Plněné knedlíky uzeným masem
Plněné krůtí stehno
Plněné krůtí stehno
Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem
Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem
Plněné kuřecí rolky ve slanině
Plněné kuřecí rolky ve slanině
  • Recepty.cz
  • Plněné kokosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact