Jáhly uvařte podle návodu na obalu. Z kedluben odkrojte vršek s lístky, zbytek oloupejte a 15 minut je povařte v osolené vodě.
2
Vyjměte a vnitřek vydlabejte ostrou lžičkou nebo vykrajovátkem na jádřince a nadrobno pokrájejte.
3
Slaninu nakrájejte na kousky a opečte dokřupava, přidejte jáhly s nakrájenými kedlubnami, osolte a opečte, asi 5 minut. Vychladlou směs promíchejte se slaninou, ricottou, rozmarýnem a smetanou.
4
Kedlubny naplňte, přikryjte vrškem. Na másle orestujte nakrájenou cibuli, zalijte vývarem a provařte. Ochuťte worcesterem, solí, pepřem.
5
Vlijte do zapékací misky, vložte kedlubny a zapékejte asi 20 minut při 200 °C. Náš TIP: Kedlubny můžete podávat i s cibulovým dipem.