• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněné kedlubny
Napište svůj komentář k receptu

Plněné kedlubny

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné kedlubny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks kedlubna Mladé - bílé
    • 500
      g mleté maso
    • 100
      g rýže
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      dl mléko
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • ocet
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Kedlubny oloupeme a v osolené vodě 3 min. povaříme. Necháme okapat a lžící vydlabeme vnitřek. Rýži uvaříme do poloměkka. Vychladlou rýži smícháme s masem, vajíčkem, osolíme, opepříme a naplníme kedlubny. Uložíme do pekáčku, podlejeme vodou a vydlabané vnitřky kedluben dáme okolo. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 min., dokud nejsou kedlubny měkké.
2
Potom je vyjmeme, šťávu zahustíme v mléce s rozmíchanou moukou a povaříme. Ochutíme solí, cukrem a troškou octa.Kedlubny podáváme s omáčkou a knedlíkem. Pokud někdo nemá rád v omáčce kousky (kedlubnové), může ji před zahuštěním rozmixovat.
3
Poznámka: plnit se mohou jen mladé kedlubny, pozdní kedlubny nejsou tak jemné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

Bramboráčky z kedlubny

Bramboráčky z kedlubny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva stockingerova | 21. 6. 2010 09:01

    Vyzkoušela jsem a je to výýborné. Dávám velkou 1.

  • marie nezlakova | 26. 4. 2009 16:51

    Tak jsem vyzkoušela a můžu říct,že až budu mít na zahrádce vlastní kedlubny,určitě zopakuji.1

  • marie nezlakova | 24. 4. 2009 13:31

    V kauflandu budou od zítra levnější kedlubny,tak určitě vyzkouším a dám vědět jak nám chutnalo.Dík za nápad!

  • Airan | 4. 5. 2006 14:32

    Terezko, diky moc za radu. Uz se na to tesim:-)

  • Tereza Jarčušková | 4. 5. 2006 06:52

    Pani Airan, ak máte vlastné kaleráby, tak najlepšie sú plnené vo veľkosti asi 6-7 cm ( priemer ). A tým, že budú určite mladučké, nemusíte ich predvárať, ale rovno malou lyžičkou vydlabať a naplniť.

  • Airan | 3. 5. 2006 16:25

    Tak tohle jsem jeste nedelala, rada to vyzkousim. Sice mam kedlubny nejradeji za syrova, ale nekdy to prezenu se sazenim, ze nevim co s nima:-)Terezko, dekuji za recept.

  • Pavlína Svitáková | 3. 5. 2006 11:54

    Také plnívám takto kedlubny,ale ta omáčka ,ta mi chyběla.Musí být senza.Terezko dík za inspiraci!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kedlubna Mléko Mleté maso Ocet Pepř mletý Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

86
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
31
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Plněné cukety s ementálem
Plněné cukety s ementálem
Plněné datle (nebo sušené švestky)
Plněné datle (nebo sušené švestky)
Plněné dýně s rýží, fenyklem a jablky
Plněné dýně s rýží, fenyklem a jablky
Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Plněné knedle ve vajíčku
Plněné knedle ve vajíčku
Plněné knedlíky uzeným masem
Plněné knedlíky uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Plněné kedlubny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact