Kedlubny oloupeme a v osolené vodě 3 min. povaříme. Necháme okapat a lžící vydlabeme vnitřek. Rýži uvaříme do poloměkka. Vychladlou rýži smícháme s masem, vajíčkem, osolíme, opepříme a naplníme kedlubny. Uložíme do pekáčku, podlejeme vodou a vydlabané vnitřky kedluben dáme okolo. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 min., dokud nejsou kedlubny měkké.
2
Potom je vyjmeme, šťávu zahustíme v mléce s rozmíchanou moukou a povaříme. Ochutíme solí, cukrem a troškou octa.Kedlubny podáváme s omáčkou a knedlíkem. Pokud někdo nemá rád v omáčce kousky (kedlubnové), může ji před zahuštěním rozmixovat.
3
Poznámka: plnit se mohou jen mladé kedlubny, pozdní kedlubny nejsou tak jemné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
iva stockingerova
|21. 6. 2010 09:01
Vyzkoušela jsem a je to výýborné. Dávám velkou 1.
marie nezlakova
|26. 4. 2009 16:51
Tak jsem vyzkoušela a můžu říct,že až budu mít na zahrádce vlastní kedlubny,určitě zopakuji.1
marie nezlakova
|24. 4. 2009 13:31
V kauflandu budou od zítra levnější kedlubny,tak určitě vyzkouším a dám vědět jak nám chutnalo.Dík za nápad!
Airan
|4. 5. 2006 14:32
Terezko, diky moc za radu. Uz se na to tesim:-)
Tereza Jarčušková
|4. 5. 2006 06:52
Pani Airan, ak máte vlastné kaleráby, tak najlepšie sú plnené vo veľkosti asi 6-7 cm ( priemer ). A tým, že budú určite mladučké, nemusíte ich predvárať, ale rovno malou lyžičkou vydlabať a naplniť.
Airan
|3. 5. 2006 16:25
Tak tohle jsem jeste nedelala, rada to vyzkousim. Sice mam kedlubny nejradeji za syrova, ale nekdy to prezenu se sazenim, ze nevim co s nima:-)Terezko, dekuji za recept.
Pavlína Svitáková
|3. 5. 2006 11:54
Také plnívám takto kedlubny,ale ta omáčka ,ta mi chyběla.Musí být senza.Terezko dík za inspiraci!