• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné kedlubny
Napište svůj komentář k receptu

Plněné kedlubny

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné kedlubny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks kedlubna Mladé - bílé
    • 500
      g mleté maso
    • 100
      g rýže
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      dl mléko
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • ocet
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Kedlubny oloupeme a v osolené vodě 3 min. povaříme. Necháme okapat a lžící vydlabeme vnitřek. Rýži uvaříme do poloměkka. Vychladlou rýži smícháme s masem, vajíčkem, osolíme, opepříme a naplníme kedlubny. Uložíme do pekáčku, podlejeme vodou a vydlabané vnitřky kedluben dáme okolo. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 min., dokud nejsou kedlubny měkké.
2
Potom je vyjmeme, šťávu zahustíme v mléce s rozmíchanou moukou a povaříme. Ochutíme solí, cukrem a troškou octa.Kedlubny podáváme s omáčkou a knedlíkem. Pokud někdo nemá rád v omáčce kousky (kedlubnové), může ji před zahuštěním rozmixovat.
3
Poznámka: plnit se mohou jen mladé kedlubny, pozdní kedlubny nejsou tak jemné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

Bramboráčky z kedlubny

Bramboráčky z kedlubny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva stockingerova | 21. 6. 2010 09:01

    Vyzkoušela jsem a je to výýborné. Dávám velkou 1.

  • marie nezlakova | 26. 4. 2009 16:51

    Tak jsem vyzkoušela a můžu říct,že až budu mít na zahrádce vlastní kedlubny,určitě zopakuji.1

  • marie nezlakova | 24. 4. 2009 13:31

    V kauflandu budou od zítra levnější kedlubny,tak určitě vyzkouším a dám vědět jak nám chutnalo.Dík za nápad!

  • Airan | 4. 5. 2006 14:32

    Terezko, diky moc za radu. Uz se na to tesim:-)

  • Tereza Jarčušková | 4. 5. 2006 06:52

    Pani Airan, ak máte vlastné kaleráby, tak najlepšie sú plnené vo veľkosti asi 6-7 cm ( priemer ). A tým, že budú určite mladučké, nemusíte ich predvárať, ale rovno malou lyžičkou vydlabať a naplniť.

  • Airan | 3. 5. 2006 16:25

    Tak tohle jsem jeste nedelala, rada to vyzkousim. Sice mam kedlubny nejradeji za syrova, ale nekdy to prezenu se sazenim, ze nevim co s nima:-)Terezko, dekuji za recept.

  • Pavlína Svitáková | 3. 5. 2006 11:54

    Také plnívám takto kedlubny,ale ta omáčka ,ta mi chyběla.Musí být senza.Terezko dík za inspiraci!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kedlubna Mléko Mleté maso Ocet Pepř mletý Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

113
Klasické kynuté koláče
Klasické kynuté koláče
99
Houbové lívance
Houbové lívance
53
Dýňové pudinkové řezy
Dýňové pudinkové řezy
41
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
40
Červené špagety
Červené špagety

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 17. 9. 2025: Kdo se nevyhne důležitému rozhovoru a kdo bude hýřit skvělými nápady?

Denní horoskop na středu 17. 9. 2025: Kdo se nevyhne důležitému rozhovoru a kdo bude hýřit skvělými nápady?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Zrádci to na Křivoklátě nebudou mít lehké… Hrad je plný lovců zločinu!

Zrádci to na Křivoklátě nebudou mít lehké… Hrad je plný lovců zločinu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Plněné cukety s ementálem
Plněné cukety s ementálem
Plněné datle (nebo sušené švestky)
Plněné datle (nebo sušené švestky)
Plněné dýně s rýží, fenyklem a jablky
Plněné dýně s rýží, fenyklem a jablky
Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Plněné knedle ve vajíčku
Plněné knedle ve vajíčku
Plněné knedlíky uzeným masem
Plněné knedlíky uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Plněné kedlubny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact