Jano, recept jsem si privezla z Belehradu, ale znate to, kazdy bramborovy salat je zarucene ten spravny... ,-) Pecene tykvicky znam samozrejme taky, ale zase v trosku jine uprave (recept na ne mam zase ze Splitu). Ten vas zni taky velmi lakave, urcite ho vyzkousim! Kdyz neni po ruce kysana smetana, pouzivam Selsky jogurt (jeden z mala, kde obsah odpovida nazvu ,-) jen panove vzdycky o trochu vic reptaji... ,-) Pile
Tento recept znam, je dobry, ale trosku upraveny po cesku...na Balkane se zasmazi cibulka, mlete maso, prida se ryze (musi zesklovatet) jemne nakrajene rajce, koreny (pouziva se sul, pepr, mleta paprika, petrzel a nekde i saturejka) a hrnicek vody - stejne mnozstvi jako ryze. Tykvicky nebo cuketky jsou chutnejsi pecene v troube.Kolem nich cibule, krajena na tenka kolecka, stred z tykvycek , krajena rajcatka a podle chuti i malou feferonku, podlit podle potreby.Servituje se k tomu obycejny bily jogurt.(Kysana smetana je urcite lepsi ale ty kalorie...) Pilence, podle prezdivky soudim ze mas s Balkanem dost spolecne, nezlob se na mne, jsem daleko od toho znevazit tvuj recept, zkus je upect a verim ze mi das za pravdu.Jestli ne, platim panaka!
Doplněno.
Kucharko on-line, prosim o doplneni postupu... Ty strouzky cesneku se drobne nakraji a pridaji do masove smesi spolu s ostatnimi dochucovadly. Diky, priste budu psat pozorneji. Pile